Najveći proizvođač nafte u svijetu, kompanija Saudi Aramco, ističe kako električna vozila imaju sve veću ulogu u ljudskoj mobilnosti. Međutim, kazao je danas glavni izvršni direktor Saudi Aramco-a Amin Nasser na 11. Međunarodnoj konferenciji o naftnoj tehnologiji (IPTC) u Pekingu, tako se emisije štetnih plinova iz automobila zapravo sele u dimnjake sve dok elektroenergetski miks ne postane dovoljno čist. "Čak se predviđa da će ugljen i za 25 godina činiti polovicu tog miksa u velikim gospodarstvima poput Kine i Indije. Svijet ne može tako dugo čekati ako je rješavanje klimatskih promjena uistinu prioritet", napomenuo je, dodajući kako je kompanija odlučna "ukloniti maglu". 
Naime, Saudi Aramco namjerava korištenjem tehnologije i inovacija smanjiti ugljični otisak svojih goriva tako da ona postanu prihvatljiva za društvo 21. stoljeća, objavljeno je na internetskim stranicama te saudijske kompanije.
"Stoga razvijamo međunarodno plinsko poslovanje i provodimo program nultog spaljivanja, uključujući ukljanjanje emisija iz metana", napomenuo je, dodajući kako Saudi Aramco razvija napredne tehnologije za motore i goriva budućnosti, sve više sirove nafte izravno pretvara u kemikalije te istražuje čista sintetička goriva koja su bogata vodikom, a dobivena iz 'crnog zlata'.