Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) Huseyin Bahadir Bedir i član Uprave David Gabelica jučer su potpisali Sporazum o suradnji na projektima zaštite okoliša. 

TIm sporazumom su, objavljeno je na stranicama Velike Gorice, utvrđeni ciljevi izgradnje dugoročnog povjerenja i održive i odgovorne budućnosti te nastojanja budućeg razvoja u projektima s ciljem smanjenja izloženosti buci, poboljšanja kvalitete zraka te projektima od općeg interesa s ciljem edukacije, promocije razvoja i inovacija.

 

Društveno odgovorno poslovanje 

"Navedenim sporazumom se predviđa aktivno sudjelovanje u projektima koji su vezani uz pitanja zaštite okoliša, a koji su od zajedničkog interesa i to od projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete zraka, povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja izloženosti buci, digitalne povezanosti te zelene infrastrukture", izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. 

"Zračna luka i Velika Gorica povezani su dugi niz godina u različitim segmentima, poslovnim, društvenim i okolišnim. Upućeni smo jedni na druge i na određeni način ovisni jedni o drugima, možemo reći da su zajednice ovisne o stabilnim korporacijama, a korporacije o sveukupnoj društvenoj i okolišnoj stabilnosti zajednica u kojima djeluju. I dalje ćemo ustrajati u naporima da naš međusobni odnos bude upravo primjer odnosa povjerenja i zajedničkog nastojanja u izgradnji održive budućnosti i društveno odgovornog poslovanja", rekao je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ-a.