Ministrica zaštite okoliša u vladi Srbije Irena Vujović potpisala je jučer s predsjednikom općine Kosjerić Žarkom Đokićem dva ugovora. 

Zahvaljujući ovim ugovorima, iz proračuna tog ministarstva općini Kosjerić dodijelit će se približno 2,6 milijuna kuna (40 milijuna dinara) za zamjenu kotlovnice u toplani, pojedinačnih ložišta u kućanstvima i ozelenjavanje javnih površina s oko 500 novih sadnica. 

Nakon realizacije ovih projekata, onečišćenje u centru Kosjerića smanjit će se i do 70 posto, istaknula je Vujović, priopćila je vlada Srbije.

 

Školske dvorane 

Ona je dodala kako je zamjena gradske kotlovnice vrlo bitan projekt kojim se omogućava da se s mazuta prijeđe na ekološki prihvatljiviji plin. Pritom će se na novu kotlovnicu moći priključiti dom zdravlja, osnovna i srednja škola, kao i dvije školske sportske dvorane. 

Također, napomenula je kako će općina Kosjerić raspisati natječaj te po kategorijama stanovništva odrediti koja će kućanstva moći zamijeniti svoje kotlove uz potporu općine, odnosno ministarstva.