Grad Pula ulovio se u koštac s dugogodišnjim problemima u vidu komunalnog nereda, neugodnih mirisa s Kaštijuna kao i sa sustavom za prikupljanje komunalnog otpada

U pripremi je natječaj za primanje u radni odnos komunalnih redara kao i angažiranje komunalnih izvidnika koji bi trebali biti ispomoć komunalnim redarima u održavanju komunalnog reda. Jednako tako, javlja Grad Pula, u tijeku je revidiranje svih gradskih akata po kojima postupaju komunalni redari i nakon što budu dorađeni, građani će ih dobiti na uvid u sklopu javnog savjetovanja.

Tim aktima olakšat će se rad komunalnih redara ali i povećati njihova učinkovitost. Upravo u spomenutom cilju povećanja njihove učinkovitosti komunalni redari su tijekom srpnja prošli dodatne edukacije. 


Neugodni mirisi i prašina 

Kako se zaprimaju svakodnevne pritužbe građana na neugodan miris koji se širi s Kaštijuna, a tamošnja mjerna postaja ne pokazuje odstupanja od dozvoljenih vrijednosti, u tijeku su pregovori s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije o mjerenjima kvalitete zraka u Banjolama, Vinkuranu, Pomeru, Kaštijunu u danima kada se neugodan miris osjeća intenzivnije. 

Uz navedene izazove s kvalitetom zraka u blizini Kaštijuna, učestalo se zaprimaju i primjedbe zbog prašine iz tvornice cementa na Stoji pa će se pristupiti i mjerenjima kvalitete zraka na tom području, objavljeno je na stranicama Grada Pule. 

U cilju boljeg sustava prikupljanja komunalnog otpada u tijeku je prikupljanje podataka o potrebnoj opremi (spremnici, nadogradnje za podzemne spremnike, vozila) a sve kako bi bilo moguće prijaviti se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje.