Prema jučerašnjoj odluci Nadzornog odbora Helios Farosa, Valamar i PBZ Croatia osiguranje za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima u 2022. godini nastavljaju sa značajnim investicijama u repozicioniranje turističkog portfelja u Starom Gradu na otoku Hvaru u vrijednosti od 220 milijuna kuna.  

Ulaganja se, među ostalim, odnose na gradnju prvog Valamarovog održivog eko ljetovališta. 

Nature resort novi je Valamarov koncept potpuno održivog eko ljetovališta za obiteljski odmor. Izgradnja ljetovališta ostvarit će se poštujući najviše standarde zelene gradnje, što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora i visoku razinu energetske učinkovitosti

Valamar nature resort na otoku Hvaru prvi je turistički projekt koji će koristiti predgotovljene objekte i modularnu gradnju projektiranu prema Valamarovim standardima kvalitete smještaja.

 

Održivi razvoj 

Koncept je nadahnut prirodom i održivim dizajnom pa se tako arhitektura ljetovališta uklapa u prirodni okoliš otoka u oblikovanju zgrada, dok unutarnje uređenje potpisuju domaći dizajneri i umjetnici koristeći lokalnu tradiciju i materijale, priopćeno je iz Valamar Riviere. 

Oborena stabla koristit će se u uređenju prostora, a svako posječeno stablo bit će nadomješteno novo posađenim. Veliki će naglasak biti i na ponudi lokalne hrane i namirnica proizvedenih na otoku, dok će se digitalizacijom ukinuti korištenje papira u hotelu. 

Projekt se planira graditi u dvije faze tijekom 2022. i 2023. godine, a kako bi se sve zelene inicijative ostvarile u punom potencijalu te realizirali svi čimbenici održivog razvoja ljetovališta, projekt se planira prijaviti na zelene fondove Europske unije.