Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok početkom ovoga tjedna je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz fondova EU-a u financijskom razdoblju 2014. – 2020. 

Konkretnije, riječ je o 3,4 milijuna kuna koji će posredstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) biti dodijeljeni Gradu Varaždinu za uspostavu, izgradnju i opremanje drugog reciklažnog dvorišta

S obzirom na to da Varaždin ima više od 25 tisuća stanovnika, zakon nalaže izgradnju dva reciklažna dvorišta, a navedenim ulaganjem ovaj grad će ispuniti tu zakonsku obvezu i građanima omogućiti potreban standard u gospodarenju otpadom.

 

Brže i kvalitetnije odlaganje 

Ukupni prihvatljivi troškovi za izvedbu projekta iznose 5,7 milijuna kuna, a od toga će 60 posto, odnosno 3,4 milijuna bespovratnih sredstava biti osigurano navedenim ugovorom, objavljeno je na stranicama Grada Varaždina

Vrlo je bitno što ćemo imati još jedno reciklažno dvorište jer ćemo njime omogućiti građanima da brže, kvalitetnije i komotnije odlažu sve vrste komunalnog otpada, rekao je Čehok istaknuvši da je to još jedan značajan projekt u Varaždinu sufinanciran europskim sredstvima.