Vijeće ministara u utorak je dogovorilo standarde emisija CO2 za nove automobile i kombije u EU-u nakon 2020. godine. Godine 2030. emisije iz novih automobila morat će biti manje za 37,5 posto, a iz novih kombija za 31 posto u usporedbi s 2021. Stroža regulativa postupno će dovesti do odlaska s tržišta motora s dizelskim pogonom.

Regulativa podrazumijeva tehnološki neutralni poticajni mehanizam za vozila s nultom i niskim emisijama kako bi se tržištu pružio jasan signal za ulaganje u čista vozila. Poticaj obuhvaća vozila s nultom emisijom, kao što su vozila s električnim pogonom ili vozila na gorive ćelije, te vozila s niskim emisijama s emisijama ispušnih plinova manjim od 50 g CO2 po km - to su uglavnom hibridna vozila opremljena konvencionalnim i električnim motorom. 

Predviđa se i pojačani sustav nadzora nad tržištem kako bi se osigurala reprezentativnost službenog postupka ispitivanja za određivanje emisija u odnosu na vožnju u stvarnom svijetu, te opseg u kojem su vozila koja su stavljena na tržište u skladu s referentnim vozilima koja su testirana na homologaciji. Nekoliko je elemenata usmjereno na potporu isplativoj provedbi ciljeva CO2, kao što su pravila o korištenju tehnologija eko-inovacija i odstupanja za male proizvođače. 

Nakon podrške u Europskom parlamentu i Vijeću ministara slijedi objava tekstova u Službenom listu Europske unije. Novo zakonodavstvo stupa na snagu 20 dana nakon objave.