Još pet velikih svjetskih korporacija koje posluju u području prometa pridružili su se Klimatskom zavjetu (eng. Climate Pledge). To su poznata američka prijevoznička tvrtka Uber, američki proizvođač sportskih električnih vozila Rivian, američki nisotarifni zračni prijevoznik JetBlue, španjolska tvrtka za dijeljenje vozila Cabify i američki proizvođač nadzvučnih putničkih zrakoplova Boom Supersonic.

Radi se o inicijativi koja su još 2018. godine pokrenuli Amazon i Global Optimism s ciljem ostvarivanja zahtjeva iz Pariškog sporazuma čak 10 godina ranije. Incijativa tako sada ima 18 članica, a to su neke od najpoznatijih svjetskih tvrtki i, osim spomenutih, to su još Best Buy, Henkel, Infosys, McKinstry, Mercedes-Benz, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, Siemens, Signify i Verizon. 

Sve potpisnice Klimatskog zavjeta obvezale su se na:
• redovito mjerenje i izvješćivanje o emisijama stakleničkih plinova 
• primjenu strategija dekarbonizacije u skladu s Pariškim sporazumom i to provođenjem stvarnih promjena u poslovanju i primjenom inovacija, što uključuje povećanje učinkovitosti, primjenu obnovljivih izvora, smanjenje potrošnje sirovina i druge strategije za uklanjanje emisija ugljičnog dioksida
• neutraliziranje bilo kakvih emisija primjenom dodatnih, mjerljivih, stvarnih, trajnih i za društvo korisnih mjera kako bi ostvarila nulta razina emisija. 
Rezultati svih tih mjera trebali bi se ostvariti do 2040. godine, izvijestio je američki energetski portal 'Renewable Energy World'.