Kako izvještava Večernji list, unatoč inzistiranju gradonačelnika Milana Bandića da se u Resniku izgradi spalionica otpada kako bi se riješio gorući problem u Zagrebu, taj kapitalan projekt doveden je u pitanje. Naime, kako navodi list, Ministarstvo graditeljstva Gradu Zagrebu odbilo je dati lokacijsku dozvolu za izgradnju postrojenja na Žitnjaku - istok. 
"Odbija se zahtjev Grada Zagreba, Ureda gradonačelnika za izdavanjem lokacijske dozvole za zahvat: Izgradnja postrojenja za termički obradu otpada na lokaciji Žitnjak - istok na terenu kompleksa Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda", navodi se u u rješenju nadležnog ministarstva koje je u posjedu Večernjeg lista. Idejni projekt čija se vrijednost procjenjuje na 400 milijuna eura (ako Zagreb uspije dobiti novac iz EU fondova, u protivnom i na 700 milijuna eura), prema rješenju ne sadrži način zbrinjavanja ostataka otpada, a gradonačelnikovi stručnjaci koji su projekt radili nisu riješili najvažnije pitanje, a to je način i mjesto zbrinjavanja opasnog otpada.
"Idejni projekt nije potpun u dijelu uvjeta i načina priključenja ove građevine na elektro energetsku mrežu i toplovoda s mogućnošću prihvata proizvedene energije radi proizvodnje energenata prilikom termičke obrade" , navodi se u rješenju koje je Ministarstvo poslalo Uredu gradonačelnika 1. kolovoza. Ministarstvu graditeljstva  je sporno i to što nije predviđeno kako će se nova spalionica uklopiti u postojeći kompleks pročistača voda koji se nalazi u blizini kao i to da ne postoji cjelovit Plan gospodarenje otpadom do 2015. godine, piše Večernji list.
O planu gospodarenja otpadom trebalo bi se raspravljati na sjednici Gradske skupšine koja će se održati za tjedan dana.