Rijeka ima punionicu autobusa na plin i može se podičiti najderutnijim voznim parkom gradskih autobusa, koji se kvare, pa i nerijetko zapale tijekom vožnje. No, umjesto da nabavi autobuse na plin, koji emitiraju znatno manje štetnih plinova, gradska uprava napokon je nabavila - 13 autobusa na dizel, a preostalih devet još stiže. Sve nove buseve gradska je uprava ponosno parkirala na riječki Korzo - četiri niskopodna MAN-ova autobusa i devet prigradskih Iveco buseva. Svi koriste dizel i ispunjavaju euro VI normu, a prigoda je ujedno krasna proslava 120. g. Autotroleja. Ovo je već drugi kontigent buseva za riječki Autotrolej.

Ekologija - nula

Da ironija bude veća, autobusi su nabavljeni iz EU sredstava kroz Operativni program konkurentnost i kohezija iz kojeg je osigurano 38 mil. kn, a RH je dala 9,7 mil. kn. Riječki gradonačelnik je za novu godinu najavio nabavu novih 32 autobusa, nesumnjivo dizelaša. Istodobno, riječki prodavatelj plina Energo jako slabo posluje, a sinergije s dobavljačem plina očito nema, jer bi u protivnom možda bila donesena drugačija odluka. Treba znati da ista ta Europa koja sufinancira modernije buseve na svoje prometnice nevoljko stavlja čak i najekološkije dizelske autobuse euro VI, a gradovi poput Beča već eskperimentiraju s električnim autobusima. 

Dekarbonizacija u pogrešnom smjeru

Iz Bruxellesa se sve češće i glasnije čuje da treba dekarbonizirati promet, postavljaju se ciljevi koji važe samo na papiru, no opet i u Rijeci vidimo da se EU sredstva troše za ekološki ipak dvojbena prijevozna sredstva u javnom prijevozu. Treba se tješiti da novi Euro VI busevi onečišćuju manje nego stari dizelaši koji njihovim dolaskom izlaze iz upotrebe. Iz EU sredstava ove godine je 20 dizelaša dobio Grad Sisak, 14 je kupljeno za Split, 25 ih je kupio Zadar, Pula je kupila 12 dizelaša a planira još 20 autobusa na plin kad proradi punionica. Električne mini-buseve ima samo Koprivnica. Iz javnog zdravstva ističu da je najveći ekološki problem Hrvatske loša kvalitet zraka, zbog prometa.