Umjesto gubitka vremena i šetanja od eko-otoka do eko-otoka kako bi se odložila stara odjeća, čekanja na odvoz papira ili plastike u redovnom rasporedu, traženja spremnika za odlaganje baterija i čekanja na odvoz otpada nakon građevinskih radova ili većih spremanja, građani Virovitice gotovo sav kućanski otpad sada mogu odložiti na jednom mjestu – reciklažnom dvorištu

Do tog novog reciklažnog dvorišta u blizini Gradskog odlagališta otpada u Virovitici oni se mogu dovesti automobilom ili biciklom i besplatno odložiti čak dvadesetak različitih vrsta otpada iz svojih kućanstava.

 

Devet naselja 

Vrijednost ovog projekta, koji je pokrenut u travnju 2019., iznosi nešto više od 4,9 milijuna kuna, a s približno 4,1 milijun kuna sufinancirala ga je Europska unija.

Voditelj projekta Kristijan Sabo ističe kako je cilj novog reciklažnog dvorišta smanjenje količine otpada na Gradskom odlagalištu i povećanje udjela odvojeno skupljenog otpada u kućanstvima na području grada Virovitice i okolnih devet naselja. 

Riječ je o Čemernici, Golom Brdu, Jasenašu, Koriji, Milanovcu, Podgorju, Rezovcu, Rezovačkim Krčevinama i Svetom Đurađu, javlja, među ostalim, Grad Virovitica.