Tisuću volontera iz cijele Hrvatske za vikend je pošumljavalo požarišta Dalmacije, kao dio najveće volonterske kampanje Boranka. Sadile su se isključivo sadnice autohtonih pinjola, čempresa i primorskog bora te sjeme crnog bora. Procjenjuje se da je ovaj vikend posađeno više od 10.000 novih stabala, što je nadmašilo sva očekivanja organizatora. 

Ovo je drugi vikend pošumljavanja, a akciju su ovaj vikend organizirali Savez izviđača Hrvatske, Grad Solin, Odred izviđača pomoraca „Posejdon“ iz Solina, Hrvatske šume i Hrvatska gorska služba spašavanja, uz pomoć brojnih partnera i službi. 

Kako bi njihovo pošumljavanje zaista uspjelo, volonteri su prvo prošli edukaciju stručnjaka iz Hrvatskih šuma. Akciji su se pridružili i mještani Kučina i Mravinaca, na čijem su području požari uzrokovali velike štete. Podršku akciji pružili su i stručnjaci iz Hrvatskih šuma i HGSS-a, Ravnateljstvo civilne zaštite, volonteri Gradskog društva Crvenog križa iz Solina i Makarske, solinski vatrogasci, DVD Solin, DVD Vranjic te Policijska postaja Solin, a veliku podršku projektu, kao i prošle godine, dao je Grad Solin. Glavni sponzor bila je Raiffeisen banka, a akcije je podržalo i britansko veleposlanstvo, izvijestio je 24 sata.