Vodik u javnom prijevozu sve je bliži i Zagrebu

Autor: N. D. Objavljeno: 22.03.2024. 🕜 15:19 Lokacija: Zagreb
  • Autobus na vodik (gorivne članke), prvi takav serijski proizveden na svijetu, Mercedes-Benz eCitaro G koji je isporučen za Rhein-Neckar-Verkehr (izvornik: Daimler Truck, studeni 2023.)

• autobusi na vodik, Mercedes-Benz, Daimler Truck,
    Izvor: Daimler Truck

Grad Zagreb koketira s primjenom vodika u javnom prometu, čeka se EIB-ova studija

Vodik u prometu nudi velike i uzbudljive mogućnosti koje Hrvatska misli iskoristiti, čulo se na današnjoj radionici na temu potencijala vodika u prometu. Japanska Toyota u Hrvatskoj još nije prodala niti jedan automobil na vodik a razlog je što je najbliža punionica u prekograničnom Grazu, u Austriji. Problem EU-a općenito je loša infrastruktura, no i to je nešto na čemu se radi sve agilnije, baš kao i na snižavanju cijene proizvodnje tog zelenog goriva.

Zagrebački ZET napravio je testiranje Caetano autobusa na vodik i bateriju, s dometom 400 do 650 km na različitim vrstama terena pa i vožnji na Medvednicu, a pokazalo se da je prema iskustvima vozača i performansama vozila vožnja na vodik najsličnija onoj na motorna goriva. Iz ZET-a izrazito pozitivnim ocjenjuju činjenicu da je osiguran i instruktor vožnje i mobilna punionica. Kad je riječ o implementaciji novih tehnologija to je apsolutna nužnost. Npr. ispitivanje je pokazalo potrošnju od 6,2 kg vodika na 100 km tj. 0,30 kg potrošenih za gradsku vožnju u duljini 4,8 km. 

Međutim, kod vodika ključan problem je nedostatak infastrukture za punjenje i samog goriva. Cijena vodika varira od 3-4 eura/kg pa sve do 15 eura/kg i njegov transport cestovnim putem je prilično skup. Vodik je i dalje dva puta skuplji nego električna energija u prometu. Ipak, 2025. računa se da će Toyota u Europu dovesti prvi zglobni autobus na vodik, putnički autobus i nekoliko tegljača kao pilot projekte. 

 
EIB-ova studija za Zagreb

 

Iz Grada Zagreba poručuju da je u izradi EIB-ova studija potencijala dekarbonizacije prometa koja bi trebala dati rješenje, no po svemu sudeći bit će vjerojatno riječ o blagoj penetraciji novih tehnologija (busevi na električnu eneriju i/ili vodik npr.) u konvencionalan vozni park s tendencijom postepene jače dekarbonizacije, uvažavajući tehničke i financijske mogućnosti. Slično je i u Europi, npr. Aberdeen ima tek 10 električnih javnih autobusa, a Venecija i Bologna će znatno širiti flotu.

Na radionici je riječi bilo i o rastućim potencijalima vodika u željezničkom prometu, o čemu je govodio Tin Viduka iz tvrtke Altpro, specijalizirane za sigurnosnu infrastrukturu. Primjera lokomotiva na vodik ne nedostaje u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Nizozemskoj a iskustva su jako dobra "Vožnja na vodik pokazuju se isplativima na duljim željezničkim linijama s manjom frekvencijom polazaka", rekao je Viduka.  

Grad Zagreb i Regionalna energetsko-klimatska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) jedni su od dvanaest partnera iz Središnje Europe na projektu Empowering H2-ready regions in Central Europe - H2CE. Nositelj projekta je Joint Spatial Planning Department Berlin-Brandenburg. Grad Zagreb i REGEA uključeni su u projekte aktivnosti planiranja, razvoja i provedbe strategije energetske tranzicije usmjerene na veću iskoristivost vodika, u sklopu kojeg je i današnja radionica. 

 

 

TAGOVI