Poštovani gosp. Škrapec, za početak nam recite nešto više o hrvatskom predstavništvu tvrtke CWG.

Počeci rada i razvoja koncerna Clean Water Group sežu unazad 35 godina i svakako treba istaknuti da je riječ o jednom od pionira u Europi i svijetu na područjima obrade voda. Poslovanje se temelji na implementaciji i proizvodnji vrhunske opreme za razne namjene u industriji, vodoopskrbi i komercijalnim aplikacijama za obradu vode. Što se tiče rasprostranjenosti, CWG ima 21 predstavništvo te preko 60 distributerskih tvrtki diljem Europe i svijeta te pokriva oko 40% svjetskog tržišta ove opreme.
Predstavništvo u Zagrebu osnovano je 2006. zbog povećane potražnje klijenata na području Hrvatske za tehničko-tehnološkom podrškom te servisnim aktivnostima i rezervnim dijelovima, dok su naši uređaji i oprema prisutni još od 1992. godine. Distribuciju obavljaju lokalne tvrtke za obradu vode klijentima u raznim branšama. Svi se ti uređaji moraju kvalitetno pratiti i nakon ugradnje opreme jer je to jedini dugoročni kvalitetni odnos koji jamči pouzdanost rada uređaja.
Tijekom dugogodišnjeg rada CWG-ova oprema je danas prisutna u gotovo svim kemijskim, farmaceutskim, prehrambenim, prerađivačkim, metalurškim i petrokemijskim industrijama u Europi. Koncept rada CWG-a je praćenje i vođenje klijenta kroz sve faze posla: od ideje, odabira tehnologija i uređaja, preko praćenja proizvodnog procesa stvaranja uređaja, individualizacije sustava, instalacije i start-up-a pa sve do kasnijeg održavanja i servisiranja. Vjerujem da takav pristup zaslužuju svi klijenti te se po istom principu odnosimo spram svih, što se svakako pozitivno odražava na poslovnim rezultatima.
Predstavništvo u Hrvatskoj zapošljava devet djelatnika u Zagrebu i četiri u Rijeci te operativnom infrastrukturom pokriva cijelu zemlju. Moram istaknuti i da imamo proizvodnu halu u Velikoj Gorici. Naime, koncem 2009. godine smo dobili licencu za proizvodnju pa možemo pokrivati kompletno područje Jugoistočne Europe. 
Počeci su bili teški. Pristup klijentima odvijao se vrlo sporo i oprezno jer takav direktan i otvoren odnos nije bio uobičajen, ali nakon malo vremena su ga svi klijenti prigrlili te smo na obostrano zadovoljstvo stvorili čvrste partnerske odnose.
Kvalitetu poslovanja potvrđuju certifikati kvalitete ISO 9001:2008, koji je striktno definiran sustavnim unapređenjem i organizacijom rada, te ISO 14001:2004, koji jedini posjedujemo od tvrtki na području obrade vode.

Kada je riječ o Vašem području djelatnosti, možete li reći po čemu se ističete, odnosno po čemu Vas klijenti prepoznaju?

Naše područje djelatnosti je obrada vode, gdje god se ona koristi i kakva god treba biti. To je naša najveća prednost jer svim korisnicima i klijentima nudimo kompletnu uslugu s jednog mjesta. Bilo da se radi o malim komercijalnim ili velikim industrijskim sistemima, naš unificiran, profesionalan i brižan pristup je uvijek presudan za odluku klijenata. Naši klijenti su naši partneri jer se naš odnos temelji na dugotrajnom uzajamnom povjerenju i otvorenoj suradnji. Poslovna orijentacija i politika je 'one stop - one place' kojom uspješno realiziramo i izlazimo u susret klijentima diljem Hrvatske. Agilnost i fleksibilnost naše tehničko-servisne službe osiguravaju pouzdanost i kvalitetu rada na svim uređajima obrade vode koji klijenti posjeduju.
To je naša komplementarna prednost jer globalno imamo izuzetne poslovne odnose sa svim brand-name proizvođačima opreme u Europi i svijetu pa svim klijentima i korisnicima možemo osigurati sve rezervne dijelove i repromaterijal po najpovoljnijim uvjetima na tržištu. U današnjim okvirima svakodnevno smo svjedoci sve većeg interesa korisnika za našom prisutnošću i suradnjom. Također, u današnjim tržišnim uvjetima i situacijama koje nam je jednim dijelom donijela i tzv. recesija, korisnici traže rješenja koja su primjerenija njihovim financijskim izdacima pa smo daleko konkurentniji od svih ponuđača jer smo dio međunarodnog konzorcija koji ima puno bolje cijene i uvjete nego ostali. To je, uz kvalitetu i profesionalnost, velika prednost u današnjim tržišnim utakmicama. Naravno, prije svega za kvalitetnu i profesionalnu organizaciju morate imati i kvalitetne ljude, što s iznimnim ponosom mogu potvrditi jer predanost i odgovornost mojih kolega na kraju rezultira uspješnim odnosom s klijentima. Naš je slogan: 'Zadovoljan klijent je najbolja preporuka'. Uz to, uvijek nastojimo težiti novim znanjima i trudimo se pronaći odgovore na sve izazove. Svi zajedno radimo na istom poslu i svi smo tu zbog klijenta koji je uvijek na prvom mjestu i koji u konačnici odlučuje je li zadovoljan s uslugom. S kupcima smo konstantno u kontaktu i mislim da je takav odnos naša velika prednost koja je itekako prepoznata.

Skrapec_2

Što je sa 'zelenim' tehnologijama i koliki opseg poslovanja na njih otpada?

Termin 'zelene tehnologije' je u Europi prisutan posljednjih godina, dok se daleko dulje koristi u Americi koja je po broju i količini novih tehnoloških dostignuća daleko nadmoćnija. Premda CWG prati najnovija tehnološka dostignuća, implementiramo sigurne i uspješne metode u svakodnevni rad. Kao primjer mogu navesti membranske jedinice izrađene od ekološki prihvatljivih polimera koje služe za ultrafiltraciju i rekuperaciju onečišćene vode iz procesa, zatim PVC ispune za rashladne sustave (tornjeve) koji su mikrobiološki otporni pa nema potrebe za kemikalijama prilikom rada sustava, razne filtracijske medije i ionske mase itd. Gdje god se može očuvati zdrav i prirodan tok i kvaliteta vode, CWG želi doprinijeti svojim angažmanom jer jedno su trenutne potrebe industrije ili populacije, a drugo je činjenica da je samo 0,8% globalnih rezervi voda za piće. Ako se ozbiljnije ne krene u smjeru očuvanja prirodnih rezervi, vrlo brzo ćemo imati velike probleme s jednim egzistencijalnim pitanjem - vodom. Vjerujemo da se vrlo malo radi na primjenama takvih tehnologija i da bi fokus trebao biti usmjeren ekološki prihvatljivijim tehnologijama i sustavima.

U kojoj mjeri je u Hrvatskoj razvijena svijest o potrebi dodatne obrade vode u kućanstvu?

Samu razinu svijesti o obradi vode za kućanstva je teško definirati. Prije svega, jer je obrada vode za komercijalne aplikacije, kao što je to slučaj kod kućanstava, investicija koju treba financijski odmjeriti. Naša cjelokupna opskrba vodom je u dobrom stanju jer lokalni i regionalni vodovodi isporučuju korisnicima ispravnu vodu za piće. Jedino što se može obraditi u toj vodi jest tvrdoća, što znači ukloniti višak kalcija kako ne bi bilo pojave tzv. kamenca. Putem naših partnera i distributera imamo plasiranu veliku liniju uređaja i opreme za omekšavanje vode za komercijalne aplikacije kao što su kućanstva i manji stambeni objekti te prema njihovim aktivnostima možemo vidjeti da svijest i interes raste u prosjeku za 5 - 10% godišnje. To je u konačnici vrlo pozitivno i inspirativno jer su ljudi ipak uvidjeli prednosti sustava te se svijest i interes o pitanju vode povećava.

Kakvo je danas stanje u hrvatskoj industriji u vezi s obradom vode?

Hrvatska industrija drži korak s europskom, iako se ne nalazi u istim tržišnim i ekonomskim uvjetima. Sve se veća pozornost polaže na racionalizaciju proizvodnje i smanjenje nepotrebnog utroška energenata i vode koja je nezaobilazna u svim granama industrije, a s obzirom na potrošnju i cijenu, često predstavlja značajnu stavku prilikom izračuna cijene finalnog proizvoda. 
U suradnji s našim kupcima, budući da svaka industrija ima specifičnosti, pronalazimo najprihvatljivija rješenja za uštede vode, počevši od njene obrade, do korištenja i mogućnosti resursa.

Možete li izdvojiti neke značajnije reference iz Hrvatske i zemalja u okruženju?

Teško nam je izdvojiti reference ili klijente jer je za nas svaki klijent br. 1. Prema našoj internoj organizaciji proizvodnje opreme i implementaciji, Predstavništvo operativno pokriva sve zemlje Jugoistočne Europe: Sloveniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Rumunjsku i Bugarsku. Za te zemlje proizvodimo uređaje, naročito reverzne osmoze i pružamo im kompletnu tehničku podršku prilikom instalacije i start-up-a. S obzirim na to, naš broj referenci je vrlo velik te seže u sve djelatnosti, od vodoopskrbe, industrije, proizvodnje, metalurgije i energetike.
Među prvim velikim projektima od početka rada Predstavništva istaknuo bih sustav za dekarbonizaciju procesne vode kapaciteta 120 m3/h koji smo instalirali za potrebe pivovare Carlsberg u Koprivnici. U posljednje dvije godine imamo velik udio novoinstaliranih uređaja za obradu vode (za potrebe energetike, grijanja i hlađenja) u gotovo svim trgovačkim centrima, industrijskim kotlovnicama te poslovnim objektima.
Kako iz koncerna Siemens zastupamo opremu za dezinfekciju vode Wallace & Tiernan, važno je spomenuti projekte dezinfekcije pitke vode klor-dioksidom za vodovod Petrinja, dezinfekciju vode plinovitim klorom u Vodovodu Zadar, instalaciju klor-dioksidnih uređaja u Vodovodu Karlovac, isporuku rezervnih dijelova za Vodovod Osijek, isporuku filtracijskog medija za Vodovod Pula itd. Naravno da surađujemo s mnogim vodećim tvrtkama u Hrvatskoj na sustavima pripreme i obrade vode gdje možemo ukratko izdvojiti kompanije kao što su Badel 1862, Kalničke vode, Zdenka, Sojara, INA, Dukat, Ledo, Coca-Cola, Atlantic Grupa, Eurocable Group, HEP, Gavrilović, Podravka, Vindija itd.

S obzirom na gospodarsku situaciju, kako biste komentirali poslovanje u prošloj godini?

Gospodarska situacija u Hrvatskoj je uslijed globalne krize nezavidna i, s obzirom na stanje u kojem se nalazimo, vrlo oprezno i s niskim očekivanjima ulazimo u svaku novu poslovnu godinu. 
Možemo se pohvaliti zavidnim brojem dobivenih i realiziranih projekata tijekom prošle godine i, usprkos padu gospodarskih aktivnosti, obećavajućem početku 2011. Prošlu godinu bih izdvojio jer su u doba krize i smanjenja investicija samo u sklopu našeg proizvodnog pogona projektirana, proizvedena i isporučena 32 uređaja za reverznu osmozu kapaciteta 200 - 20 000 l/h. Treba istaknuti da smo 2010. završili s rastom od 12% u odnosu na 2009. godinu. 
Vjerujemo kako je naš rast, usprkos globalnoj krizi i recesiji, posljedica kvalitete i profesionalnog odnosa prema našim klijentima za što vjerujemo da je temelj dugoročnog poslovnog uspjeha.

Za kraj, osvrnimo se na planove za budućnost.

Kao Predstavništvo koje je počelo s aktivnim radom koncem 2006. i nakon četiri godine rada na hrvatskom tržištu u jeku globalne gospodarske krize i recesije ostvarilo zapažen i promet i rast, svakako se nadamo nastavku pozitivnog trenda.
S obzirom na porast tvrtki s kojima uspješno već nekoliko godina surađujemo, očekujemo da ćemo na osnovi ostvarenih pozitivnih rezultata i niza uspješnih projekata postići očekivani rast i ostvariti suradnju s još velikim brojem poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Na kraju bih želio zahvaliti svim našim sadašnjim i budućim poslovnim partnerima na iskazanom povjerenju te zaželjeti im uspješnu poslovnu 2011. godinu.