Revidirana strategija britanskog regulatornog tijela za plinsku i naftnu industriju (OGA), koja uključuje niz novih neto nula obveza za naftnu i plinsku industriju Velike Britanije, podnesena je britanskom parlamentom prošlu srijedu, 16. prosinca. Revidirana strategija odražava globalnu energetsku tranziciju, rekao je regulator. Prema OGA-i, nafta i plin trenutno osiguravaju oko 75% potrošnje energije u Velikoj Britaniji, a službene vladine prognoze očekuju da će nafta i plin ostati važni za ukupni energetski miks u UK u doglednoj budućnosti, uključujući i prelazak zemlje na nula emisija. 

OGA je primijetila da neki uvozni energenti, poput ukapljenog prirodnog plina (LNG), imaju ugljični otisak više nego dvostruko veći od plina proizvedenog u Velikoj Britaniji. Uz obvezu neto nula do 2050., revidirana Strategija također zahtijeva da industrija radi na takav način da potiče suradnju s opskrbnim lancem i aktivno podupire projekte hvatanja i skladištenja ugljika. 

Troškovi ugljika

OGA je rekla da će pomno nadzirati upravljanje i osigurati da se troškovi ugljika uzimaju u obzir u njezinim regulatornim odlukama. Uz smjer naveden u strategiji, industrija također napreduje u obvezama za smanjenje emisija stakleničkih plinova u proizvodnji, a uz usmjeravanje ka smanjenju emisija, OGA će pratiti, nadzirati, mjeriti i izvještavati o ovom ukupnom smanjenju emisija

Velika Britanija nedavno je najavila da će ukinuti izravnu potporu sektoru energetike za fosilna goriva u inozemstvu, međutim, odluka se suočila s kritikama afričkog naftnog i plinskog sektora, objavio je EMP.