Na radnom sastanku čelništva crnogorske elektroenergetske tvrtke EPCG i predstavnika dijela nevladinih udruga predstavljeni su ambiciozni projekti u području obnovljivih izvora širom Crne Gore. Sastanak je održan u Pljevljima, a na njemu su sudjelovali predstavnici crnogorskih ekoloških udruga 'Green Home', 'Eko tim', KOD i 'Breznica'. 

Pri tome su prikazani projekti vjetroelektrana i sunčanih elektrana čije će ostvarivanje započeti do kraja ove ili u prvom polugodištu 2021. godine. Tako je rečeno da se uspješno privode kraju pripreme za izgradnju VE Gvozd na Krnovskoj visoravni i SE Briska Gora iznad Ulcinja, dok će se završetkom idejnog projekta, što se očekuje u studenome ove godine, biti ispunjeni svi uvjeti za početak izgradnje HE Komarnica. Pri tome je za izgradnju VE Gvozd preliminarno uspostavljena suradnja s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). Potpisivanje ugovora očekuje se narednih dana, a ostvarivanje projekta trebalo bi započeti do kraja ove godine.

Uz to, bilo je riječi o izgradnji plutajuće sunčane elektrane na Slanom jezeru pokraj Nikšići, za čiju su izgradnju zanimanje pokazale danske tvrtke. Isto tako, razgovaralo se i o projektima SE Velje brdo i 'Solar 3000+' kojim se podrazumijeva ugradnja sunčanih elektrana na krovovima zgrada, a vrijednost tog projekta je oko 30 mil. eura. Konačno, aktivno se radi i na projektu koji podrazumijeva iskorištavanje neplodnog zemljišta za postavljanje sunčanih elektrana, izvijestio je EPCG.