Iako je još 20. travnja rezolutno tvrdio da je Vlada od Adria LNG konzorcija otkupila projektnu dokumentaciju za gradnju LNG terminala na Krku ministar gospodarstva Radimir Čačić demantirao je sam sebe u intervjuu Novom listu!!!. 
Na pitanje što je izazvala otvoreno nezadovoljstvo kod investitora u tvrtki Adria LNG Čačić odgovara: "Dali smo im definitivnu cijenu od 10 milijuna kuna za otkup projekta, iako je cijena realno i manja. Ne znam kakav je njihov odgovor zasad, jer je rok do kraja ovog tjedna. Ako taj odgovor bude negativan, mi ćemo s tvrtkom LNG Hrvatska, obzirom da su njima kocesije istekle, ponovo tražiti dozvole. Potrajat će godinu i pol dok se sve ne obavi, a za to ćemo vrijeme obavljati razgovore s potencijalnim investitorima. Kako god bilo preuzet ćemo projekt LNG terminala od Talijana, Francuza, Austrijanaca i Slovenaca, koji ništa nisu napravili. Osobno mislim da je nevjerojatno i nedopustivo da Hrvatska nije ni na koji način sudjelovala ni štitila vlastite interese u projektu od 800 milijuna eura, a s pratećim sadržajima i gotovo 1,5 milijardi eura. Nadalje, on dodaje da ima se već javljaju ponuđači iz Katara, Izraela, Njemačke, Rusije i SAD-a. Nije lako obnoviti projekt, ali smatram da se može dokumentacija pripremiti i početi sa izgradnjom u mandatu ove Vlade."
Kako nakon svega izgovorenog vjerovati ministru Čačiću? Osim što govori neistine, on očigledno na neprimjeren način koristi medije ne bi li napravio pritisak na Adria LNG konzorcij, koji čine velike tvrtke kao što su Total, OMV i E.on, što bi se u konačnici moglo pokazati kontraproduktivno, jer bi konzorcij lako mogao odgovoriti na način da odbije Hrvatskoj prodati vrijednu dokumentaciju. To bi realizaciju projekta na Krku usporilo za nekoliko godina, ato nije u interese Hrvatske. Adria LNG konzorcij napravio je studiju izvodivosti i Studiju utjecaja na okoliš (koja je dobila zeleno svjetlo u resornom ministravu), a bez tih dokumenta nemoguće je doći do lokacijske dozvole. Kako su mediji još ranije naslutili, Čačićev način komunikacije u najmanju ruku može izazvati diplomatski skandal, a to ovoj Vladi ni državi definitivno ne treba.