Panasonic je predstavio novi Aquarea spremnik za pripremu potrošne tople vode (PTV) koji se sastoji od spremnika za toplu vodu i ugrađene dizalice topline za pripremu iste. Za pripremu potrošne tople vode ovo je rješenje savršena zamjena za klasične električne bojlere jer osigurava veću količinu energije i uštedu energije.
Glavne prednosti:

  • Uštede u energiji do 75%
  • Povrat investicije u četiri godine
  • Široka paleta veličina od 80 l do 285 l
  • Dvije različite izvedbe: zidna i podna
  • Mogućnost povezivanja s vanjskim izvorima topline
  • Dvostruka antikorozivna zaštita

Dizalica topline integrirana u samom spremniku priprema potrošnu toplu vodu do maksimalne temperature 55°C tijekom cijele godine. To je ekološki osviješteno i visokoefikasno rješenje za zamjenu postojećih, starih električnih bojlera. U usporedbi s klasičnim električnim bojlerima, moguća je ušteda energije I do 75%, a povrat investicije počinje se ostvarivati nakon četiri godine. Rad Panasonic Aquarea spremnika za pripremu potrošne tople vode baziran je na tehnologiji rada dizalice topline. To je energetski najefikasniji i cjenovno najisplativiji način pripreme potrošne tople vode, kojim se također smanjuje i emisija CO2. Instalacija je brza i jednostavna te, za razliku od klasičnih dizalica topline zrak-voda, nije potrebna instalacija kruga rashladnog medija (freonska instalacija).

U Aquarea spremniku integrirana je mala dizalica topline i spremnik za pohranu tople vode u jednoj jedinici.
Zidna izvedba Aquarea spremnika predviđena je kao direktna zamjena za klasične električne bojlere. Dostupan je u 3 veličine: 80 l, 100 l I 120 l za ugradnju u prostor kupaonice ili kuhinje. U jedinici je integriran digitalni kontroler sa jednostavnim postavkama i mogućnošću tjednog programiranja rada.
Podna izvedba Aquerea spremnika kapaciteta je 200 l I 285 l. Ti se spremnici mogu povezati sa sekundarnim, dodatnim izvorima topline (maksimalno do dva izvora) kao što su solarni paneli ili dodatne dizalice topline. Tako se može postići i još veća energetska učinkovitost sustava. Ova jedinica omogućuje i posredno provjetravanje prostorija tako da se topli zrak iz prostora koristi za pripremu tople vode, a hladni zrak s dizalice topline može biti proveden u bilo koju prostoriju koja zahtijeva hlađenje, ili kroz ventilacijske otvore pušten u okoliš.
Panasonic je svjestan da ne postoji uvijek prostor za ugradnju velikih spremnika poput klasičnih električnih bojlera. Stoga je i razvio ovu jedinicu kompaktnih dimenzija koju je moguće instalirati i u sasvim malim prostorima.