MCE - Mostra Convegno Expocomfort 2020.

Pripreme za organizaciju sajma MCE - Mostra Convegno Expocomfort, vodećeg svjetskog bijenalnog sajma posvećenog instalacijama u zgradarstvu i industriji, grijanju, hlađenju, ventilaciji i klimatizaciji i obnovljivim izvorima energije, koji se održava 17. - 20.3.2020. godine na Milanskom velesajmu, prebačene su u petu brzinu. Tehničke inovacije kada je riječ o proizvodima, sustavi i rješenja za udobnost življenja i naglašena međunarodna prisutnost - nedvojbeni su čimbenici koji će opet vladati na MCE 2020, koji se ove godine održava zajedno s drugim po redu sajmom BIE - Biomass Innovation Expo koji je posvećen proizvodima i rješenjima za grijanje na biomasu i čije će vodeće mjesto biti dovedeno na još globalniju razinu. Uostalom, već sada MCE - Mostra Convegno Expocomfort i BIE - Biomass Innovation Expo 2020 imaju više od 2100 registriranih izlagača. 

Tako će MCE 2020 još jednom biti idealna pozornica koja će posjetitelje povesti na put kroz najinovativnije tehnike kako bi razumjeli evoluciju tehnike grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije, gdje novi obzori udobnosti nevjerojatno prolaze kroz digitalnu dimenziju upravljanja i nadzora, a učinkovitost je sve više i više povezana s inteligentnom primjenom informatičkih tehnika kako bi se optimirala potrošnja energije u zgradama. 

Riječ je o evoluciji koja pronalazi idealnu pozornicu na novom rasporedu izlaganja na MCE 2020 koji stvara homogenost i neprekinutost u više područja tehnike, pridajući vrijednost konceptualnim područjima u 'unicumu' koji je ujedno različit i jedini od svoje vrste i koji je pozorno proučen kako bi zadovoljio potrebe izlagača i stručnjaka koji su u vječnoj potrazi za tehničkim novostima. Posve novi raspored bolje će pokazati sadašnje i buduće trendove na tržištu. U tom kontekstu, grijanje, hlađenje, ventilacija i klimatizacija neće zauzeti samo hale 13/15 i 22/24 kao što je to bilo uobičajeno, već i halu 9/11 zajedno s prostorom 'That's Space' koji čini poveznicu grijanja i energetike. Cijelo područje komponenti bit će smješteno u hali 2/4, pokraj ulaza u podzemlje i vrlo blizu područjima posvećenima grijanju, obnovljivim izvorima i uslugama za projektiranje (hale 1/3, 5/7 i 10) s kojima je u sinergiji i s kojima se nadopunjuje.

Kao što je postalo uobičajeno, MCE 2020 će nadopuniti bogati program skupova koji se održavaju u suradnji s vodećim stručnim udrugama, a ponovno će ih koordinirati predsjedavajući Znanstvenog odbora, prof. Vittorio Chiesa iz Grupe za energetiku i strategiju Poltehničkog sveučilišta u Milanu.  

Naravno, na sajmu MCE 2020 bit će održane mnoge popratne priredbe koje ga u četiri dana održavanja dodatno oživljavaju. Od Turske kao partnerske zemlje i posebnog gosta na sajmu, do priredbe Percorso Efficienza & Innovazione koja će ukratko prikazati najsuvremenije proizvode i rješenja za učinkovitost i smanjenje potrošnje energije koji su razvijeni na Politehničkom sveučilištu u Milanu - sve će to posjetitelje povesti na putovanje u budućnost tehnike grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije. Poseban fokus bit će na MEP BIM - jedinstvenom prostoru smještenom u hali 10 Milanskog velesajma, gdje će se nalaziti štandovi specijaliziranih tvrtki koje će održavati prezentacije i demonstracije u živo s ciljem podrobnog prikaza svih tehničkih i regulatornih gledišta, normizacije i značajki projektiranja u BIM-u, kako bi svi sudionici dobili najbolje prilike na tržištu.

Od novosti na ovogodišnjem sajmu MCE, treba spomenuti i jedinstven prostor posvećen inteligentnoj vodi. Tako će biti prikazane najnaprednije kupaoničke tehnike kojima se ostvaruje udobnost življenja, ali i posebne inicijative s ciljem energetske učinkovitosti u industriji, kako bi se na sajam privukle nove brojne skupine stručnjaka.

Sve novosti o sajmu MCE - Mostra Convegno Expocomfort 2020 već su dostupne 'online' na stranici www.mcexpocomfort.it ili na stranicama MCE-a na Facebooku, Twitteru i Instagramu.