Uskoro bi trebali započeti opsežni radovi na energetskoj obnovi zgrade sjedišta poznate domaće prehrambene industrije Podravka. Naime, Nadzorni odbor tvrtke dao je konačnu suglasnost Upravi za informatičku i energetsku rekonstrukciju i osuvremenjavanje poslovne zgrade u Koprivnici. Riječ je o poslovnoj zgradi od sedam katova, koja je izgrađena 1979. godine i od tada do danas nije obnavljana. Osim na zgradi, radovi će se izvoditi na objektu restorana, parkiralištu i pripadajućem okolišu.

Početak radova očekuje se 1. listopada ove godine, a završetak početkom srpnja 2022., nakon čega će uslijediti tehnički pregled, primopredaja i useljenje zaposlenika u obnovljenu zgradu. Projekt je izradila tvrtka Forma-Biro iz Koprivnice, dok je izvođenje radova povjereno tvrtki Radnik iz Križevaca po cijeni 87,8 mil. kuna. Taj se iznos odnosi na građevinsko-obrtničke i radove na strojarskim instalacijama, pročelju i elektroinstalacijama.

Kada radovi budu završeni, unaprijedit će se energetska učinkovitost, korporativna i informacijska sigurnost sustava i osigurati odgovarajući uvjeti za rad zaposlenika. Zbog toga radovi zahtijevaju privremeno iseljavanje i preseljenje svih zaposlenika iz zgrade i osiguravanje zamjenskih radnih mjesta. Pri radovima će biti očuvani svi materijalni elementi umjetničke vrijednosti na zgradi i uklopit će se u novi dizajn prostora.

Istodobno, donesena je o odluka o ulaganju u klimatizaciju Podravkinih proizvodnih pogona, za što se očekuje provedba do kraja godine, izvijestila je tvrtka koristeći servis OTS HINA-e.