Kreće energetska obnova Podravkine zgrade

Autor: B.L. Objavljeno: 09.09.2021. 🕜 10:38 Lokacija: Koprivnica

Nastavlja se s poboljšanjem radnih uvjeta za tvrtkine zaposlenike

Uskoro bi trebali započeti opsežni radovi na energetskoj obnovi zgrade sjedišta poznate domaće prehrambene industrije Podravka. Naime, Nadzorni odbor tvrtke dao je konačnu suglasnost Upravi za informatičku i energetsku rekonstrukciju i osuvremenjavanje poslovne zgrade u Koprivnici. Riječ je o poslovnoj zgradi od sedam katova, koja je izgrađena 1979. godine i od tada do danas nije obnavljana. Osim na zgradi, radovi će se izvoditi na objektu restorana, parkiralištu i pripadajućem okolišu.

Početak radova očekuje se 1. listopada ove godine, a završetak početkom srpnja 2022., nakon čega će uslijediti tehnički pregled, primopredaja i useljenje zaposlenika u obnovljenu zgradu. Projekt je izradila tvrtka Forma-Biro iz Koprivnice, dok je izvođenje radova povjereno tvrtki Radnik iz Križevaca po cijeni 87,8 mil. kuna. Taj se iznos odnosi na građevinsko-obrtničke i radove na strojarskim instalacijama, pročelju i elektroinstalacijama.

Kada radovi budu završeni, unaprijedit će se energetska učinkovitost, korporativna i informacijska sigurnost sustava i osigurati odgovarajući uvjeti za rad zaposlenika. Zbog toga radovi zahtijevaju privremeno iseljavanje i preseljenje svih zaposlenika iz zgrade i osiguravanje zamjenskih radnih mjesta. Pri radovima će biti očuvani svi materijalni elementi umjetničke vrijednosti na zgradi i uklopit će se u novi dizajn prostora.

Istodobno, donesena je o odluka o ulaganju u klimatizaciju Podravkinih proizvodnih pogona, za što se očekuje provedba do kraja godine, izvijestila je tvrtka koristeći servis OTS HINA-e.

TAGOVI