Energetska obnova još jednog objekta javne namjene – zgrade Veleučilišta u Karlovcu, završena je prije predviđenog roka. Grad Karlovac je projekt prijavio 2018. godine za sufinanciranje europskim sredstvima s ciljem postizanja energetskih ušteda. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. –2020.). Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosila je nešto manje od 6,2 milijuna kuna, dok je EU sufinancirala projekt s 3,7 milijuna kuna. 

Ukupna vrijednost investicije je više od 6,5 milijuna kuna, javlja Grad Karlovac


Prijenos znanja i tehnologije 

Energetska obnova je unaprijedila energetski razred građevine iz D u C kategoriju, smanjila emisiju CO2 za 57,31 posto i postigla godišnje smanjenje toplinske energije (za grijanje) za 51,37 posto. 

"Veleučilište u Karlovcu je ponosno na završetak ovog projekta energetske obnove zgrade u Meštrovićevoj 10. Ponosno je na činjenicu da je projekt uspješno i prije vremena završen u partnerstvu s Gradom Karlovcem i nadam se da će se ova suradnja na mnogim drugim projektima nastaviti, ali u smislu da Veleučilište bude prijenosnik znanja i tehnologija prema gospodarstvu i društvenoj zajednici Karlovca", istaknula je dekanica Veleučilišta Nina Popović.