Dalekovod je koncem protekloga tjedna u Ljubljani potpisao ugovore za dva, međusobno povezana projekta s kompanijom ELES, slovenskim operatorom sustava za prijenos električne energije

Opsegom radova veći projekt, Cirkovce – Pince, uključuje izgradnju ukupno 80 kilometara dugog, novog dvostrukog 400 kV dalekovoda i bit će završen tijekom 2022., dok su radovi na rekonstrukciji i izgradnji 220 kV dalekovoda Cirkovce – Žerjavinec predviđeni za drugi dio ove godine. 


Budući energetski projekti 

Po završetku, dionice će povezati mađarsku i slovensku prijenosnu mrežu na naponskoj razini od 400 kV i tako povećati kapacitete oba prijenosna sustava te osigurati preduvjete za buduće energetske projekte, objavljeno je na stranicama Dalekovoda

Novi ugovori nastavljaju prisutnost Dalekovod grupe na slovenskom tržištu, gdje su već u tijeku pripremni radovi na rekonstrukciji dvostrukog 400 kV dalekovoda Beričevo – Okroglo, ukupne duljine trase 32,5 kilometra. 

Projekte će izvesti konzorcij u kojem su, uz nositelja, tvrtku Dalekovod Ljubljana i tvrtke Elektrotehna Elex te C&G. 

Ukupna vrijednost radova, na sva tri projekta, koji bi se trebali realizirati do 2022. godine je gotovo 450 milijuna kuna.