Od kraja prošle godine hrvatske tvrtke iz sastava njemačke energetske skupine RWE posluju pod novim nazivom: E.ON. Rezultat je to preslagivanja na europskom energetskom tržištu, u sklopu čega je njemački energetski div E.ON preuzeo RWE-ovu podružnicu Innogy kojoj je, zapravo, pripadala tvrtka RWE Hrvatska i sve njezine podružnice.

Tako danas poslovanjem E.ON-a u Hrvatskoj upravlja tvrtka E.ON Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu koja u energetskom lancu vrijednosti sudjeluje u sljedećim područjima i sa sljedećim podružnicama:
• u opskrbi električnom energijom: E.ON Energija
• u projektiranje i izgradnju sunčanih elektrana: E.ON Solar
• u opskrbi plinom: E.ON Plin, Koprivnica Opskrba i Montcogim 
• u distribuciji plina: Koprivnica Plin i Montcogim
• u pročišćavanju otpadnih voda: ZOV.

Pri tome je E.ON Energija drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj i vodeći pružatelj naprednih energetskih rješenja, dok je E.ON Plin treći najveći domaći opskrbljivač plinom. Uz to, distribucijom plina bave se tvrtke Koprivnica Plin i Montcogim i to na području Koprivnice, Sv. Nedelje, Donjeg Stupnika, Siska, Pleternice, Karlovca i Jastrebarskog. Sve E.ON-ove hrvatske tvrtke energentima i naprednim energetskim rješenjima opskrbljuju više od 200 000 kupaca (kućanstva, tvrtki i obrta).