Đuro Đaković Grupa je obavijestila investicijsku javnost da je Vlada na ovotjednoj sjednici donijela Odluku o davanju državnog jamstva kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak i/ili drugih poslovnih banaka u zemlji i/ili inozemstvu za kreditno zaduženje i/ili financijski okvir za likvidnost Đuro Đaković Grupi, Đuro Đaković Specijalnim vozilima i Đuro Đaković Industrijskim rješenjima. 

Državno jamstvo daje se za kredit do 300 milijuna kuna.


Deblokada računa

Potpora će ići u dvije faze. Naime, do 150 milijuna kuna bit će namijenjeno za stvaranje preduvjeta za deblokadu računa, pokretanje proizvodnje i završetak započetih ugovora s kupcima te plaćanje obveza prema financijskim institucijama i Hrvatskoj, javlja Vlada. Ona će se koristiti nakon donošenja odluke, tj. ispunjenja uvjeta. 

Preostala sredstva osigurana državnim jamstvom do 150 milijuna kuna namijenjena su za obrtna sredstva za proizvodnju u pogonima Đuro Đaković Specijalnih vozila, i to za plaćanje dobavljačima, kreditna zaduženja, jamstva za dobro izvršenje posla, primljene avanse. Ona će se koristiti po primitku suglasnosti Europske komisije.