Na području Podveležja (10 kilometara istočno od Mostara) nedavno je niknuo prvi od 15 vjetroagregata buduće vjetroelektrane Podveležje. 

K tomu, javlja Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (EPBiH), nastavljen je posebni noćni prijevoz opreme iz Luke Ploče preko graničnih prijelaza Metković i Doljani do gradilišta vjetroelektrane.

 

Vjetroelektrana Vlašić 

"Aktivnosti na gradnji se nastavljaju i u teškim vremenskim uvjetima kako za izvođača radova tako i za ostale prateće aktivnosti i stoga čestitam svim onima koji su angažirani na gradnji, našim partnerima, ali i zaposlenicima Elektroprivrede BiH koji stječu znanja koja ćemo moći prenijeti na naše sljedeće projekte. Vrlo brzo očekujemo da će projekt VE Vlašić iz razvojne prijeći u fazu realizacije i VE Podveležje je za nas izuzetno iskustvo", kazao je generalni direktor EPBiH Admir Andelija nakon obilaska gradilišta.

"Ako vremenske prilike dopuste, do kraja ove godine vjetroelektrana će u najvećoj mjeri biti završena, kao i montaža svih vjetroagregata", rekao je Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalna ulaganja EPBiH. 

U EPBiH podsjećaju kako je izvođač radova na VE Podveležje snage 48 MW je konzorcij Siemens Gamesa Renewable Energy Hrvatska i Wind Power A/S iz Danske.