Velika Gorica je prošli tjedan objavila Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju na području tog grada u 2021. godini. 

Cilj Velike Gorice je dodatno potaknuti korištenje obnovljivih izvora kojima se smanjuje potrošnja energije, emisija CO2, kao i mjesečni troškovi za energente, čime se izravno utječe na poboljšanje kvalitete života.

 

Opravdani troškovi 

Predmet ovog javnog poziva je, objavio je Grad Velika Gorica, dodjela bespovratnih sredstava za sufinanciranje vlastitog učešća za ugradnju nove sunčane elektrane za proizvodnje električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju u samostalnom ili mrežnom radu na postojeće obiteljske kuće, za građane Velike Gorice koji su se prijavili na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) ili Zagrebačke županije. 

Velika Gorica će sufinancirati ugradnju nove sunčane elektrane s najviše 20 posto opravdanih troškova ili do sedam tisuća kuna po prijavitelju.