Hrvatska će do 2016. godine izgraditi terminal za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku i dala je ponudu da otkupi 'uspavani' projekt od postojećeg internacionalnog konzorcija, rekao je ministar gospodarstva Radimir Čačić u razgovoru za Bloomberg. Hrvatska je dala ponudu da otkupi 'uspavani' LNG projekt, a bude li ponuda odbijena, poništit će se koncesija i s novim partnerima krenuti od nule, rekao je Čačić Bloombergu. 'Hrvatska ima strateški interes te smo u potrazi za svim zainteresiranim stranama. To će biti idealno rješenje za dopremanje plina u Europu', kazao je. U konzorciju Adria LNG koji je želio graditi terminal na Krku partneri su E.on, OMV, Geoplin i Total. Hrvatski HEP i Plinacro, okupljeni u tvrtku LNG Hrvatska svojedobno nisu stigli ispregovarati svoj udio u konzorciju, niti napraviti due dilligence, jer je konzorcij u međuvremenu projekt zamrznuo u iščekivanju boljih vremena. Konačnu odluku o toj investiciji odgodili su za 2013. godinu.
Terminal se trebao graditi na Diokijevom zemljištu na Krku koje je u međuvremenu stavljeno na prodaju zbog problema u toj tvrtki koja se odlučila riješiti svoje neoperativne imovine. Za krčki LNG projekt na Krku Adria LNG konzorcij napravio je studiju izvodivosti, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode dalo je pozitivno rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš, već se duže vrijeme čeka izdavanje lokacijske dozvole, no planovi konzorcija su zastali zbog smanjene potražnje za plinom u Europi. Od dobro obaviještenog izvora bliskog Ministarstvu gospodarstva doznajemo da je tvrtka LNG Hrvatska konzorciju dala finanacijsku ponudu za otkup sve dokumentacije, te da bi se do kraja tjedna mogao znati odgovor konzorcija. Pretpostavlja se da će otkup dokumentacije državu koštati najmanje 15 milijuna eura, koliko je navodno na projektnu dokumentaciju potrošio Adria LNG konzorcij.
Država smatra da Adria LNG konzorcij nema interesa za terminalom na Krku, te da će biti voljni prodati dokumentaciju. Nosioci investicije bit će HEP i Plinacro, čiji udjel bi u cijelom poslu trebao iznositi minimalno 51%, dok će preostali udio biti ponuđen ulagačima u energetskoj branši, pa i Adria LNG konzorciju, ako i ipak bude imao interesa. "Oko cijelog projekta ima još puno rada, ako se počne s gradnjom 2015. bit će dobro", smatra naš izvor. Hrvatski LNG terminal koji bi se gradio na Krku ima bi, doznajemo, prema sadašnjoj ideji kapacitet od 5 mldr m3, bio bi stacionarnog tipa, dakle ne plutajući, kojeg idejno već par godina razvija Plinacro. Na pitanje kako se došlo do kapaciteta od 5 milijardi m3, izvor blizak MINGO-u rekao nam je da je sve ispod tog kapaciteta besmisleno, a veći kapacitet od 13-14 milijardi m3 doživljava se prenapuhanim, te tvrdi da je i Adria LNG konzorcij imao istinski interes za količinom plina od tek 3,7 milijardi m3.