I dvorana može biti energetski učinkovita

Autor: B.O. Objavljeno: 07.11.2019. 🕜 12:22 Lokacija: Varaždinske Toplice

Objekt je iz energetske razine F sada prešao u razred B

U OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama završila je energetska obnova sportske dvorane, čime je 280 učenika i 53 djelatnika dobilo bolje i kvalitetnije uvjete za rad, a škola istovremeno ostvaruje značajne uštede na energentima, javlja Varaždinska županija

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 2,9 milijuna kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj ugovorena je dodjela 1,4 milijuna kuna ili 49 posto bespovratnih sredstava. Varaždinska županija izdvojila je, pak, nešto više od 1,4 milijuna kuna ili 51 posto, od čega gotovo 648 000 kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata. 


Grijanje i rasvjeta 

"Dvorana je već u upotrebi i jako smo zadovoljni jer ne samo da su uvjeti za nastavu tjelesnoga znatno poboljšani, nego smo primijetili da se troši manje energenata. Uštede će iznositi gotovo 60 000 kuna godišnje, od čega 42 000 kuna na grijanju, a na rasvjeti još 17 000 kuna. Naime, provođenje projekta pridonijelo je smanjenju potrošnje energije za grijanje, odnosno hlađenje od najmanje 65,6 posto godišnje u odnosu na godišnju potrošnju provedbe mjera energetske obnove, a objekt je iz energetske razine F sada prešao u razred B", istaknula je ravnateljica škole Goranka Štefanić.

TAGOVI