Dobra dinamika obnove velikogoričkih škola

Autor: B.O. Objavljeno: 29.08.2019. 🕜 08:31 Lokacija: Velika Gorica

Preostali radovi neće ometati nastavu

Najveće gradilište u Velikoj Gorici ovih su mjeseci zasigurno dvije osnovne škole na kojima traju radovi na energetskoj obnovi. Riječ je o osnovnim školama Nikole Hribara i Vukovina koje će početkom školske godine đake dočekati u novom ruhu. 

"Radovi su gotovi u rekordnom roku, na discipliniran i korektan način. Sve one radnje koje su preduvjet za početak škole bit će gotove do početka školske godine, a radovi koji nam preostaju kroz rujan i listopad, to su većinom vanjski radovi i radovi na sportskim dvoranama, neće ometati školski i obrazovni proces", kaže gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić


Bespovratna EU sredstva 

U Osnovnoj školi Nikole Hribara vrijednost radova je oko 20 milijuna kuna, od čega je gotovo 40 posto sufinancirano sredstvima iz EU fondova. Bit će obnovljena stolarija, krovište, ugradit će se novi kondenzacijski sustavi po učionicama, u sportskoj dvorani, ventilacija… Bit će to nova i moderna škola koja će s obzirom na dosadašnju potrošnju, koja godišnje iznosi čak 900 000 kuna za razne energente, ostvarivati čak 76 posto ušteda. 

I na staroj osnovnoj školi u Vukovini radi se punom parom. Škola će dobiti novu stolariju, fasadu, moderno grijanje koje će omogućiti značajne uštede, novu sportsku dvoranu s podnim grijanjem, smanjit će se troškovi električne energije i drugih energenata. Investicija je teška 9,3 milijuna kuna, od kojih su 3,7 milijuna bespovratna sredstva iz EU fondova, dok je ostatak novca, uz Grad Veliku Goricu, osigurala Zagrebačka županija i resorno ministarstvo. 


Sljedeći projekt 

I u drugim školama se radi, priopćeno je iz Grada Velike Gorice. Osnovna škola Jurja Habdelića dobiva novo sjenilo s istočne strane kako bi se omogućio djeci nesmetani boravak. 

"Uz blagovaonu koju smo napravili prošle godine i ove radove, možemo reći da je škola spremna za cjelokupnu energetsku obnovu, stolariju, fasadu i druge potrebne izmjene kako bi se novim i modernim uvjetima prilagodila djeci", zaključio je Barišić.

TAGOVI