Kao što je i najavljeno u veljači, Osnovnu školu Vukovina očekuje potpuna transformacija, od krova do poda, i to 42 godine od njene izgradnje. Uz niz energetskih mjera zahvaljujući kojima će škola biti bolje i sigurnije mjesto, kako za učenike tako i za djelatnike, posebice je zanimljivo istaknuti ugradnju podnog grijanja u školskoj dvorani. Jer, to je nešto s čime se malo koja škola može pohvaliti, objavljeno je na stranicama Grada Velike Gorice

Ukupni troškovi provedbe projekta energetske obnove iznose 9,2 milijuna kuna, uz sufinanciranje Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 3,7 milijuna kuna. 


Novi sustav grijanja 

"Neke od glavnih mjera su zamjena pročelja školske zgrade, nova fasada, zamjena i izolacija krovova, zamjena vanjske stolarije, uvođenje nove i štedljivije rasvjete, uvođenje novog sustava grijanja", najavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, dodajući kako će se postojeći sustav grijanja na lož ulje zamijeniti onim na pelete. Povrat investicije, kako kaže, očekuje se za 15 godina.

"Dobit ćemo novu školu, smanjit ćemo troškove grijanja i električne energije, ozračje za naše učenike će biti puno bolje, a rekuperatori zraka odlično su rješenje", rekao je ravnatelj škole Damir Bedić. Naime, u učionice će se ugrađivati rekuperatori koji se sve se češće koriste za ventiliranje prostora, jer postižu bolju kvalitetu zraka uz velike energetske uštede.