Kreće obnova požeške bolnice

Autor: B.L. Objavljeno: 25.07.2019. 🕜 09:29 Lokacija: Zagreb

Ukupna vrijednost projekta je veća od 21 mil. kuna

Potpisan je ugovor o energetskoj obnovi Opće županijske bolnice Požega. Izvođač radova na zgradi bolnice bit će tvrtka Jukić-dam, a ukupna vrijednost projekta veća je od 21 mil. kuna, od čega gotovo 13 mil. kuna čine bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.


Uštede i do 67%

Energetskom obnovom zgrade bolnice u Požegi povećat će se toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora i toplinska zaštita vanjskog zida i stropa prema negrijanim prostorima. Isto tako, zamijenit će se i vanjska stolarija i ugraditi energetski učinkovitija unutarnja rasvjeta. Kada projekt bude završen, zgrada bolnice koja je izgrađena još 1936. godine, povećat će klasu energetske učinkovitosti s F na B, a uštede na energiji procjenjuju se na 67%.


Brojni projekti u Požeško-slavonskoj županiji

Do sada se na području Požeško-slavonske županije, na temelju objavljenih poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, bespovratnim sredstvima EFRR-a sufinancira ukupno 93 projekta energetske obnove čija je ukupna vrijednost veća od 181,5 mil. kuna, od čega je 106 mil. kuna bespovratnih sredstava. Tako će se obnoviti 20 zgrada odgojno-obrazovnih ustanova, 38 stambenih  i 29 javnih zgrada, a na temelju pilot-poziva iz 2015. godine pomognuta je i izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu još šest zgrada odgojno-obrazovnih ustanova, izvijestio je MGIPU.


TAGOVI