Energetska obnova Doma zdravlja u Zaprešiću

Autor: B.O. Objavljeno: 08.08.2019. 🕜 11:24 Lokacija: Zaprešić

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,7 milijuna kuna

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi i povećanju energetske učinkovitosti zgrade zaprešićke ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije. Radovi obuhvaćaju izvedbu fasade s toplinskom izolacijom na punim dijelovima pročelja, toplinsku izolaciju i hidroizolaciju krova, zamjenu stare ostakljene drvene stijene novom energetski učinkovitijom iz PVC profila, zamjenu postojećeg sustava grijanja novim koji se temelji na sustavu dizalice topline zrak/voda te zamjenu postojećih rasvjetnih tijela novim, energetski učinkovitijima. 


Bespovratna sredstva 

Uz ostvarene financijske koristi uštedom energenata za potrebe grijanja, hlađenja i rasvjete, povećat će se ugoda boravka korisnicima i značajno pridonijeti očuvanju okoliša smanjenjem štetnih stakleničkih plinova. Tako će se realizacijom planiranih mjera, na godišnjoj razini, ostvariti ušteda od 60 posto za grijanje, 54 posto za rasvjetu te će se za 80 posto smanjiti emisija štetnih stakleničkih plinova, objavljeno je na službenim stranicama Grada Zaprešića

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,7 milijuna kuna, a sufinancirat će se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2,4 milijuna kuna.

TAGOVI