Ministar Štromar posjetio tvornicu kamene vune

Autor: B.O. Objavljeno: 12.02.2019. 🕜 13:24 Lokacija: Pićan

U Pićnu najavljuju širenje skladišnjih kapaciteta

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar početkom tjedna je boravio u službenom posjetu Istarskoj županiji u sklopu kojeg je posjetio i tvornicu kamene vune Rockwool, priopćeno je iz te tvrtke. 
"U jeku energetskih obnova zgrada lijepo je vidjeti domaće proizvođače izolacijskih materijala zahvaljujući kojima će zgrade i kuće ne samo štedjeti energiju već će biti i sigurnije, ponajprije u slučaju požara. Odlično je to što koriste hrvatski kamen kojemu u proizvodnji daju dodanu vrijednost te velik dio izvoze, a čime pridonose gospodarskom rastu", istaknuo je ministar. 
"S obzirom na sve veće potrebe tržišta za izolacijskim materijalima, mi u tvornici smo uložili znatan trud u optimizaciju proizvodnog procesa te povećali alokacije kamene vune za hrvatsko tržište", kazao je direktor tvornice kamene vune Rockwool Aleks Fonović. "Radi bolje opskrbe i distribucije namjeravamo proširiti skladišne kapacitete naše tvornice", dodao je.
"Suradnja s tvornicom Rockwool je dobar primjer suživota lokalne zajednice i tvrtke, jer Rockwool pozitivno utječe na razvoj naše općine. Svjedoci smo da poštuju visoke ekološke standarde što nam je jako važno jer brinemo za zdravlje naših ljudi i okoliš", napomenuo je Ivan Franković, načelnik Općine Pićan.

TAGOVI