Kuhinjski ventilacijski strop Atrea TPV = savršena funkcionalnost uz atraktivan dizajn

Autor: B.L. Objavljeno: 12.05.2022. 🕜 15:01 Lokacija:

Kvaliteta vrhunskih hotela i restorana ne leži samo u gastronomskom iskustvu, već i u zadovoljstvu kuhinjskog osoblja. Ključnu ulogu u tome igra optimalno radno okruženje. U kuhinjama dolazi do proizvodnje golemih količina topline, pare i sitnih čestica masnoće. Zbog toga je neophodno osigurati pravilno projektiran i izveden sustav ventilacije. Atrea za taj slučaj nudi napredno rješenje – kuhinjski ventilacijski strop 'od zida do zida' koji u kombinaciji s ventilacijskom jedinicom rezultira optimalnim radnim uvjetima i kvalitetom zraka.

Zatvoreni odsisni sustav

Glavna prednost ventilacijskog stropa nad klasičnim rješenjem s kuhinjskim napama je sveobuhvatno rješenje koje uključuje sve bitne elemente i funkcije. Ugodnu radnu okolinu osiguravaju odsis zraka s učinkovitom filtracijom, inovativna i ravnomjerna dobava zraka u prostor (bez osjećaja propuha) i osvjetljenje cjelokupne površine ispod kuhinjskog stropa. 

Kuhinjski ventilacijski strop TPV konstruiran je prema načelu zatvorenog odsisnog sustava koji, uz zajamčenu hermetičnost, osigurava potpunu zaštitu strukture građevine od neželjenog utjecaja onečišćenog zraka i stvaranja plijesni. Ta značajka može uvelike sniziti troškove potrebnih završnih građevinskih radova. 

Koncept ventilacijskog stropa zbog većih odsisnih površina dopušta varijabilno razmještanje kuhinjskih uređaja po prostoru kuhinje. Uz to, omogućeno je brzo i jednostavno održavanje svih elemenata ventilacijskog stropa. 

Vrhunske komponente i atraktivan dizajn

Kuhinjski ventilacijski strop TPV moguće je izraditi u raznim izvedbama: jedinstveno rješenje s polikarbonatom, uobičajeno korištenim nehrđajućim čelikom ili modernim obojanim aluminijskim pločama.

Suština kuhinjske ventilacije je dovoljno učinkovita filtracija zraka. Lamelarni i ciklonski filtri masnoće Atrea među najboljima su na tržištu. Zahvaljujući jedinstvenoj i patentiranoj izvedbi visokoučinkovitih filtera, ventilacijski sustav je osiguran i od najmanjih čestica aerosola masnoće. Ciklonski filtri ostvaruju 95%, a lamelarni 75% učinkovitosti filtracije masnoće. Filtri masnoće Atrea podvrgnuti su zahtjevnim ispitivanjima u vodećem laboratoriju DMT grupe i u skladu su s normama VDI 2052, EN 16 282 i DIN 18 869-5.
Kombinacija mehaničkih filtara s visokoučinkovitom UV-C filtracijom osigurava čisti ventilacijski sustav, manje potrebe za održavanjem ventilacijske jedinice i, povrh svega, odsisni zrak iz kuhinje bez neugodnih mirisa.

Intenzivne i štedljive svjetiljke sa svjetlećim diodama (LED) omogućuju optimalne uvjete osvjetljenja prema europskim normama i zahtjevima kupca. Na ventilacijski strop moguće je ugraditi i ostale elemente poput protupožarnog sustava, ozvučenja, sigurnosnog osvjetljenja i sl.


Cijelovito rješenje

Kao proizvođač ventilacijskih jedinica, Atrea u kompletu može ponuditi kuhinjski ventilacijski strop TPV, ventilacijsku jedinicu s povratom topline i automatizirani upravljački sustav koji omogućuje optimalnu funkcionalnost ventilacijskog sustava. Cjelokupni sustav može se pogledati na videu koji je snimljen na zračnoj luci u Pragu.


Potpuno prilagodljivo rješenje

Svi kuhinjski projekti tvrtke Atrea izrađeni su prema najnovijoj normi EN 16 282. Svakom projektu pristupa se individualno pa je rješenje specifično za svaki kuhinjski prostor. Prema tome, ventilacijski strop TPV se može ugraditi i u prostore s nižim ili nepravilnim stropom, gdje standardno rješenje s kuhinjskim napama ne prolazi.

Atrein kvalificirani i profesionalni tim pruža podršku tijekom svih faza projekta, od prvog proračuna potrebne količine odsisnog zraka, preko konceptualnih rješenja, sve do mjerenja na licu mjesta i eventualne ugradnje.

Proračun potrebne količine odsisnog zraka, izbor prikladne ventilacijske jedinice i komponenata upravljačkog sustava odvija se u izbornom programu, koji je dostupan za preuzimanje na Atreinoj internetskoj stranici.


Dugoročno iskustvo i stručnost

Prethodnih desetljeća Atrea je uspješno provela stotine kuhinjskih projekata na području cijele Europe, uključujući ventilacijski strop površine oko 1000 m2 u kantini tvornice Škoda automobili (može se pogledati na videu)  koja se s 35 000 objeda dnevno ubraja u neke od najvećih industrijskih kuhinja u Europi.

Glavne prednosti kuhinjskog ventilacijskog stropa Atrea su sljedeće:
• odsis zraka po cijeloj površini i uravnotežena dobava zraka u komercijalnim kuhinjama i kantinama 
• sustav osvjetljenja koji omogućuje minimalna odstupanja intenziteta 
• zatvoreni odsisni sustav koji sprječava negativan utjecaj onečišćenog zraka na instalacije i strukturu zgrade
• ponuda kompletnog rješenja.

Ostale informacije mogu se potražiti na stranici www.atrea.hr, a Atreu se može kontaktirati i izravno, za individualne konzultacije.

TAGOVI