Novi popis certificiranih ventilatora

Autor: B.L. Objavljeno: 09.07.2021. 🕜 10:30 Lokacija: Karlsruhe (Njemačka)

Od lipnja je novi popis dostupan na EUROVENT-ovim stranicama

Europsko Udruženje za klimu u zatvorenim prostorima, procesno hlađenje i tehnike hladnog lanca namirnica (EUROVENT) objavilo je da još od lipnja na internetskoj stranici www.eurovent.eu dostupan popis prvih ventilatora s elektronički komutiranim motorima (EC) s certifikatom EUROVENT-a koji su namijenjeni za ugradnju u sustave ventilacije i klimatizacije

Radi se o novom programu certificiranja za EC radijalne ventilatore s izravnim pogonom koji se koriste u centralnim sustavima ventilacije i klimatizacije. Certificiranje se temelji na auditima koji su provedeni u pogonima proizvođača, dok se softver za projektiranje temelji na ispitivanjima proizvoda prema važećim normama za ventilatore, a svi ti auditi i ispitivanja provedeni su u neovisnim ispitnim ustanovama. Na ventilatorima se pri tome ispituju statička razlika tlaka, ulazna električna snaga, statička učinkovitost i emisija buke. 

U popisu na EUROVENT-ovoj stranici mogu se pronaći podaci o proizvođaču, oznaci tipa, klasi energetske učinkovitosti motora, potrošnji električne energije, promjeru rotora, nazivnom i najvećem broju okretaja, nazivnom protoku zraka, inačici softvera za projektiranje i zemlji porijekla. Doduše, za sada je na tom popisu tek vrlo mali broj ventilatora. 

Inače, EUROVENT već godinama provodi opsežan program certificiranja proizvoda za primjenu u sustavima ventilacije i klimatizacije s ciljem da proizvođači opreme u svojim rješenjima koriste isključivo certificirane proizvode. Do sada već postoje programa certificiranja za filtre za zrak, izmjenjivače topline, uređaje za povrat topline, a sada i za ventilatore, izvijestio je njemački stručni portal 'CCi.Dialog'.

TAGOVI