Plaćanje vodnih usluga kriptovalutama

Autor: B.O. Objavljeno: 10.11.2021. 🕜 10:40 Lokacija: Buzet

Istarski vodovod uvodi online plaćanje kreditnim i debitnim karticama, mobilnim aplikacijama te kriptovalutama

Tvrtka Istarski vodovod sa sjedištem u Buzetu uvela je nekoliko novih mogućnosti plaćanja računa za vodne usluge, kako bi svojim potrošačima omogućila brže i lakše podmirenje svojih obveza. 

Putem internetskog korisničkog portala https://iportal.ivb.hr potrošači odsad mogu primati te brzo i jednostavno, u samo nekoliko klikova kreditnim karticama, mobilnim plaćanjem ili kriptovalutama platiti svoje račune. Uvedeni sustav naplate prihvaća MasterCard, Visa, Maestro i Diners kreditne i debitne kartice, te najpopularnije kriptovalute poput bitcoina, ripplea, EOSa, stellara, bitcoin casha te ethereuma. 

Istarski vodovod postao je tako prvo komunalno društvo u Hrvatskoj koji pruža mogućnost kripto plaćanja računa za komunalne usluge. 

Račune Istarskog vodovoda moguće je plaćati i u sve popularnijim mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay u čijoj se aplikaciji može registrirati za izravno primanje računa i plaćanja doslovno s dva klika na zaslonu mobilnog telefona.

 

Digitalizacija priključenja 

"Želja Istarskog vodovoda je prilagoditi se svim suvremenim načinima plaćanja, a u slučaju kriptovaluta djelomično biti i ispred svojega vremena. Novim uslugama i mogućnostima olakšat ćemo i ubrzati našim potrošačima mogućnosti podmirivanja svojih mjesečnih računa za vodne usluge, posebice onima koji svoje obveze podmiruju iz inozemstva, a nije zanemarivo da će ovim načinima plaćanja potrošači biti lišeni plaćanja provizija i ostalih dodatnih troškova, i to sve iz udobnosti svojega doma. Time smo povećali broj usluga našim potrošačima koje nam omogućuju moderne informacijske tehnologije. No, tu nećemo stati jer namjera nam je u idućem razdoblju potrošačima digitalizirati i pojednostaviti proces podnošenja zahtjeva za novi vodovodni priključak, kako bi većinu postupaka mogli napraviti kroz web aplikaciju, bez previše nepotrebne papirologije i dolazaka u naše poslovne jedinice", izjavio je Mladen Nežić, direktor Istarskog vodovoda. 

Web aplikacija iPortal koristi WSpay sigurni sustav za internet autorizaciju i naplatu kreditnih i debitnih kartica u realnom vremenu, izvijestio je Istarski vodovod

Kod plaćanja kriptovalutama koristi se kripto platforma PayCek, gdje iako kupac uplaćuje u kriptovalutama, račun je temeljen na kunskoj vrijednosti i PayCek ga odmah pretvara u kune. PayCek preporučuje korištenje jednog od osobnih walleta poput Trusta ili Exodusa.

TAGOVI