Zapadni dio Zagreba trenutno je bez grijanja

Autor: N.D. Objavljeno: 30.11.2021. 🕜 09:01 Lokacija: Zagreb

Vrelovodi u Zagrebu opet pucaju kao kokice

Zbog puknuća magistralnih vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Bez grijanja i tople vode trenutno su Špansko, Malašnica, Gajnice i Vrbani.

Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom a predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati. Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. 

Dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta ali su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine. Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.

TAGOVI