Uskoro 7. Okolišni filmski festival Zelene akcije

Autor: N.D. Objavljeno: 07.09.2020. 🕜 15:11 Lokacija: Zagreb

Od 16. do 19. rujna u kinu Kinoteka besplatni dokumentarci o ekološkim temama

Sedmi po redu E?! - Okolišni filmski festival Zelene akcije održat će se od 16. do 19. rujna u Kinu Kinoteka u Zagrebu. Ulaz na sav sadržaj je besplatan. Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema - od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole - novina su blokovi koji nude različite intimne interpretacije te ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. 

Blok stranih igranih i blok animiranih filmova gledatelje će prenijeti u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova će se upoznati s najnovijom produkcijom učenika i učenica umjetničkih škola. 

 Dodatno, zadnja dva dana festivala će se moći pogledati umjetnička instalacija “Banket” u Kinu Kinoteka, a gledatelje očekuje i operno glazbeno iznenađenje na otvorenju festivala. Dodana vrijednost ovogodišnjeg izdanja jest što su suorganizatori festivala, uz Aktivističku grupu Zelene akcije, učenici i učenice triju škola s područja Zagreba i Zaboka - Klasične gimnazije, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Oni su sa svojim mentorima i mentoricama programu doprinijeli kreativnim idejama i radovima.

TAGOVI