Nakon što je prije godinu dana otvorena sportska dvorana OŠ Goričan vrijedna 13,6 milijuna kuna, škola koju pohađa oko 160 učenika je krenula i u projekt energetske obnove, javlja Međimurska županija

Drugi je to krug energetske obnove škola i sportskih školskih dvorana u Međimurju kojim su, uz Goričan, obuhvaćene osnovne škole u Hodošanu, Vratišincu, Donjoj Dubravi, Draškovcu, Podturnu i Macincu te Graditeljska škola Čakovec. 

Do sada je u Međimurju 11 osnovnih i pet srednjih škola prošlo neki oblik obnove, a izgrađene su četiri školske sportske dvorane. 


Uštede na energentima 

"Međimurska županija je unatoč situaciji nastavila raditi na mnogim projektima, posebice projektima vezanima uz obrazovanje. Uspjeli smo završiti obnovu pet škola, u velikoj mjeri obnovljen je Dom umirovljenika u Čakovcu te su nastavljeni radovi obnove Starog grada Zrinskih. Pored uštede na energentima koju će omogućiti ova investicija, naši će učenici imati kvalitetnije uvjete za odgoj i obrazovanje", kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec, dodavši da je izgradnjom nove školske sportske dvorane, energetskom obnovom i obnovom krovišta škole koja slijedi, u Osnovnu školu Goričan, njene učenike i djelatnike uloženo više od 18 milijuna kuna. 

Projekt energetske obnove škole vrijedan je 3,4 milijuna kuna, od čega će 60 posto iznosa biti pokriveno bespovratnim sredstvima iz EU fondova (2,051.041,51 kuna), 23 posto ukupne vrijednosti projekta sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (785.807,24 kune), dok će ostala sredstava biti osigurana iz županijskog proračuna.