Konferencijom u Osijeku je označen završetak energetske obnove 19 osnovnih i srednjih škola u Osječko-baranjskoj županiji, a ujedno su najavljeni radovi na obnovi još 23 zgrade javnog sektora. 
Ukupna vrijednost ulaganja u te projekte iznosi 144 milijuna kuna, od čega su 60 posto bespovratna sredstva EU, a ostatak osiguravaju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Osječko-baranjska županija
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš rekao je kako FZOEU preko svog Posredničkog tijela prati realizaciju tih projekata. Ukupno provode više od 1500 projekata koji se sufinanciraju europskim sredstvima, od kojih je više od polovice iz područja javnog zgradarstva. "Kada netko, kao što to čini Osječko-baranjska županija, povuče najviše sredstava iz EU fondova, što je naš zajednički cilj, onda zaslužuje sve pohvale. Kada u Fondu dobijemo projekte koji su iz vaše županije, onda smo zadovoljni zato jer smo sigurni da ti projekti prolaze i u visokom postotku povlače novac", rekao je Ponoš te istaknuo kako su Fond i županija osim na provedbi bili partneri i na pripremi projekata za prijavu na javni poziv. 
Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić kazao je kako do kraja 2021. očekuje završetak energetske obnove svih škola, domova zdravlja i drugih ustanova kojima je županija vlasnik ili osnivač. "O uspješnosti našeg rada svjedoči i nagrada Zelena povelja koju je Osječko-baranjska županija primila prošle godine kao najuspješnija regionalna samouprava u Hrvatskoj po realizaciji projekata energetske obnove i učinkovitosti", istaknuo je Anušić.