Nakon dinamične prošle godine ENNA grupa, 2019. godinu će posvetiti konsolidaciji poslovanja i osnaživanju vlastitih kapaciteta. Grupacija, koja objedinjava energetiku, ali i transport i skladištenje, te brojne druge djelatnosti, 2018. je završila s rastom prihoda od 29%, odnosno 10,88 mlrd. kuna, od čega je 7,8 milijardi ostvareno u inozemstvu, gdje su prihodi u odnosu na prethodnu godinu porasli za 43%. 
Ipak, grupacija će ostvariti nešto manju dobit prija kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) koja iznosi 229 milijuna kuna (2017. - 313 mil. kn). Kada se promatraju samo financijski podaci PPD-a tu su brojke nešto lošije nego 2017. i može se govoriti o EBITDA od 155 mil. kuna (u 2017. - 306 mil. kn) i dobiti od 112 milijuna kuna (u 2017. - 253 mil. kn). Za poslovanje u inozemstvu ENNA je u Švicarskoj osnovala tvrtku PPD Global preko koje ostvaruje pristup burzama plina kako bi optimirala svoj portfelj, a pružaju i usluge hedginga. PPD je u partnerstvu s INA-om investirao 150 mil. kn u Petrokemiju, a povećaje je i udio u Pevecu na 37,5% te sada kroz inicijalnu ponudu dionica radi na povećanju svog 25-postotnog udjela u Luci Ploče, što očekuju realizirati kroz otprilike mjesec i pol dana. Željeznički transport snažno je rastao s 1166 prezeveznih vlakova u 2017. na čak 2417 vlakova pa sada drže otprilike 30% ukupnog tržišta. Ovih dana je u rad puštena bioenergana snage 0,5 MW u Vukovaru vrijedna 24 mil. kn. a grupa je investirala 112 mil. kn u ESCO projekte u OB Varaždin i Policijsku akademiju u Zagrebu. 
Kako doznajemo iz tvrtke, fokus ove godine bit će im na Petrokemiji u kojoj se trenutno provodi operativno i financijsko restrukturiranje kojem pripomaže duži rok plaćanja glavne sirovine  plina. U budućnosti će biti ključno optimirati proizvodnju i prodaju Petrokemijinih proizvoda a kako tvrtku dosta opterećuje poskupljenje emisijskih jedinica potencijal vide u projektima energetske učinkovitosti, kako bi se emisije smanjile. Tehnološka optimizacija doći će na red kasnije, ali vjerojatno vrlo brzo jer je Petrokemija ostala bez ekološke dozvole za rad postrojenja i zatraženo je produženje na novih sedam godina. Država će novu licencu zasigurno uvjetovati investicijama u ekologiju. Tvrtka je zainteresirana za kupnju distributera plina u Hrvatskoj, ali ističu da su dosadašnje cijene postignute na natječajima bile nerealno visoke. PPD je zainteresiran za dobavu LNG-a preko krčkog LNG-terminala u budućnosti, ali kažu da dugoročan zakup kapaciteta za sada nisu procijenili kao dobar poslovni potez.