Tvrtka Jadranski naftovod (JANAF) potpisala je s kompanijom BP Oil International Limited aneks postojećem Ugovoru o skladištenju sirove nafte, kojim je produljeno skladištenje za razdoblje od 1. travnja 2022. do 31. ožujka 2023. godine. 

Također, potpisan je novi Ugovor o skladištenju naftnih derivata s kompanijom Lukoil Croatia za razdoblje od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2023. godine, priopćeno je iz JANAF-a

"Jadranski naftovod je, kao kompanija od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku, još jednom potvrdio ugled i povjerenje koje uživa kod svojih međunarodnih partnera. Ponovno produljenje ugovora s BP-om, svjetskom integriranom naftom kompanijom, i obnavljanje suradnje s Lukoilom nakon više godina, pokazatelj su provođenja najviših standarda u pružanju usluge skladištenja. Također, riječ je o još jednoj potvrdi dobro promišljene poslovne strategije, zahvaljujući kojoj kompanija bilježi iznimne rezultate i poslovni uzlet te potvrda snažnog pozicioniranja na naftnom tržištu u široj mediteranskoj regiji", ističe Uprava JANAF-a predvođena predsjednikom Uprave Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.