Odlični rezulati JANAF-a

Autor: B.L. Objavljeno: 02.08.2021. 🕜 09:54 Lokacija: Zagreb

Poslovni prihodi u prvom polugodištu su za 5% veći od plana

JANAF je u prvih šest mjeseci ove godine nastavio s dobrim poslovnim rezultatima. Tako su ukupni prihodi u prvom polugodištu ove godine iznosili 377,9 mil. kuna, što je za gotovo 5% više u odnosu na plan. Istodobno, bruto dobit iznosila je 164,8 mil. kuna, a neto dobit 135,1 mil. kuna. 

Od ukupnih prihoda, najviše je ostvareno u temeljnim djelatnostima tvrtke, a to su transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata. Ti su prihodi u prvih šest mjeseci iznosili 371,1 mil. kuna i bili su za 1% veći od prihoda u istom razdoblju 2020. godine i za 4,4% veći od planiranih. Pri tome je više od 62% tih prihoda ostvareno u poslovanju s inozemnim kupcima, što potvrđuje izvoznu orijentiranost tvrtke. Osim transporta nafte za brojne inozemne i domaće kupce, JANAF gotovo 50% prihoda iz skladištenja nafte i derivata stječe u jakoj konkurenciji na međunarodnom mediteranskom spot-tržištu.

Uz to, u promatranom razdoblju JANAF je uložio gotovo 69 mil. kuna u spremnički prostor, cjevovodni sustav i sustave nadzora, upravljanja, sigurnosti i zaštite. Isto tako, u skladu s razvojem nove poslovne strategije koja se temelji na diverzifikaciji poslovanja u zeleno gospodarstvo i energetsku tranziciju, nastavljeno je s razmatranjem projekata iz područja obnovljivih izvora i suradnje s potencijalnim partnerima, izvijestila je tvrtka.


TAGOVI