Novi JANAF-ov ugovor za skladištenje nafte

Autor: B.L. Objavljeno: 28.04.2021. 🕜 10:21 Lokacija: Zagreb

Financijski rezultati danas su bolji nego u istom periodu lani

Jadranski naftovod je sklopio još jedan ugovor o skladištenju nafte. Radi se o poslovima skladištenja na Terminalu Omišalj, a dogovoreni su za tvrtku Delta-oil International, za koju se može pronaći da je u vlasništvu poznatog poduzetnika Ivana Čermaka. Ugovor je sklopljen na šest mjeseci, za razdoblje 1. lipnja - 31. prosinca 2021., uz mogućnost produljenja na naredne dvije godine, objavio je JANAF, koristeći servis OTS HINA-e. 

Jadranski naftovod je u prvom tromjesečju ove godine ostvario neto dobit od 76,4 milijuna kuna, što je 3,8 posto više nego u istom razdoblju lani, pokazuje u srijedu objavljeno financijsko izvješće Janafa. Ukupni prihodi Janafa u prva tri mjeseca ove godine su iznosili 198,4 milijuna kuna i u odnosu na isto lanjsko razdoblje bili su veći za 9,8 posto.


Rashodi su rasli za 15,6%, na 105,3 milijuna kuna, a iz kompanije objašnjavaju da je to najvećim dijelom zbog rasta iznosa amortizacije koja je rezultat završenih investicijskih projekata i njihova stavljanja u funkciju.

TAGOVI