Zbogom praksi bivšeg čelnika

Autor: B.L. Objavljeno: 06.08.2021. 🕜 19:44 Lokacija: Zagreb

JANAF je dobio certifikat za ISO 37 001 'Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja'

JANAF je dobio je certifikat za ISO 37 001 'Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja' od certifikacijske kuće Bureau Veritas. Zahvaljujući uspješnim certificiranju prema toj važnoj međunarodnoj normi (ISO) JANAF je postao prva tvrtka u većinskom državnom vlasništvu koje ima taj certifikat.


Važan alat za poslovanje bez rizika

Riječ je o normi za sustav upravljanja rizicima podmićivanja koji je osmišljen kako bi pomogao organizaciji da uspostavi, primijeni, održava i poboljša mehanizme za suzbijanje podmićivanja. Norma uključuje niz mjera i kontrola koje predstavljaju dobru praksu borbe protiv podmićivanja na globalnoj razini i tako daje sigurnost menadžmentu, odnosno osigurava da organizacija poduzima razumne korake u svrhu sprječavanja podmićivanja, jača integritet i lojalnost zaposlenika te daje sigurnost poslovnim partnerima da tvrtka upravlja rizicima u skladu s globalnim regulatornim zahtjevima i najboljom praksom.

Uprava JANAF-a je odluku o uvođenju Sustava upravljanja za suzbijanje podmićivanja donijela jednoglasno, a to je samo jedna od brojnih reakcija i mjera nove Uprave kojima se odgovorilo na izazove i prethodna negativna zbivanja povezana s ranijim poslovanjem tvrtke.


Nulta stopa toleracije prema korupciji

"Implementacijom certifikata ISO 37001, koji se naziva i Antikorupcijskim standardom, ova je Uprava JANAF-a još jednom jasno i odlučno pokazala nultu stopu tolerancije prema korupciji, što je jedan od temeljnih postulata u sadašnjem i budućem poslovanju JANAF-a. Ponosni smo na odluke i mjere koje smo donijeli, a kojima smo uspješno odgovorili na reputacijske i tržišne izazove s kojima smo bili suočeni te smo osigurali stabilizaciju i daljnji razvoj poslovanja JANAF-a u iznimno zahtjevnim tržišnim okolnostima. Za to su zaslužni svi zaposlenici JANAF-a te im se i ovom prigodom zahvaljujemo na iznimno vrijednom i značajnom doprinosu. Zajedno ćemo nastaviti razvijati i unaprjeđivati poslovanje u svim segmentima, a naši rezultati potvrđuju da idemo u dobrom smjeru", istaknula je sadašnja Uprava tvrtke na čelu s predsjednikom mr. sc. Stjepanom Adanićem i članom Vladislavom Veselicom.

Uvođenje u primjenu spomenutog sustava u JANAF-u trajalo je u razdoblju listopad 2020. - srpanj 2021. godine, pri čemu je doneseno više različitih dokumenata kao što su: 'Politika za suzbijanje podmićivanja', 'Poslovnik JANAF-a za Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja', 'Metodologija procjene rizika' i 'Ciljevi JANAF-a za 2021. godinu za navedenu ISO normu'. Također je napravljena procjena rizika po radnim mjestima i tiskana brošura za zaposlenike o normi. Pri uvođenju norme tvrtka je bila suočena i s određenim izazovima, što je bilo očekivano pa se na njih uspješno odgovorilo. Tako su stvoreni svi preduvjeti za uspostavljanje što ispravnijeg i učinkovitijeg antikorupcijskog sustava, ističu Korporativne komunikacije JANAF-a.

TAGOVI