Tema vodika postaje sve popularnija, za što je najbolji dokaz sve više stručnih skupova u vezi s vodikovim energetskim tehnikama.

Tako će se o svibnju ove godine održati 1. regionalna konferencija o vodikovoj energetici. Skup u organizaciji udruge MIPRO održat će se 24. - 28. svibnja 2021. u okviru 44. međunarodnog ICT skupa MIPRO 2021 pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Skupovi MIPRO su jedni od najvećih međunarodnih nekomercijalnih tehnoloških skupova u regiji, na kojima u posljednjih nekoliko godina sudjeluju brojni sudionici iz mnogih zemalja, a slogan ovogodišnjeg skupa je 'ICT u obnovljivim energetskim tehnologijama' s posebnim fokusom upravo na vodikovu energetiku.

Voditeljica konferencije RHEC je doc. dr. sc. Ankica Kovač, dipl. ing. s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Cilj RHEC‐a je okupiti na jednom mjestu stručnjake iz industrije (energetske, ICT-a, prometa i dr.), znanstvenih ustanova, donositelja odluka i investitora s namjerom konstruktivne rasprave o dekarbonizaciji sektora i učinkovite regionalne energetske tranzicije. Skup će tako doprinijeti podizanju svijesti o važnosti prilagodbe klimatskim promjenama uvođenjem novih čistih energetskih tehnika bez popratnih štetnih emisija.