Indija i Velika Britanija na konferenciji o klimi COP26 u Glasgowu najavile su pokrenuti transnacionalni i transkontinentalni projekt elektroenergetskih mreža svijeta, Green Grids Initiative-One Sun One World One Grid (GGI-OSOWOG ili OSOWOG). Projekt ima za cilj povezati elektroenergetske mreže 140 zemalja, s ciljem iskorištavanja snage Sunca tijekom cijelog dana i korištenja zemljopisne razlike u sjaju tijekom dana, kako bi se osigurala stabilna opskrba električnom energijom u zemljama sudionicama, objavio je PV tech. 

Projekt će biti podijeljen u tri faze. Prva faza će težiti povezivanju azijskih mrežnih sustava, a indijska mreža povezala bi se s onima u regijama Bliskog istoka, Južne Azije i Jugoistočne Azije. Ova faza ima za cilj započeti svojevrsnu “koaliciju voljnih”, koja će povezati zemlje koje mogu ostvariti zajedničku korist od mrežne integracije. Druga faza bi zatim proširila vezu na obnovljive izvore u Africi. 

Treća i posljednja faza tiče se globalnog povezivanja, s ciljem stvaranja “jedinstvene energetske mreže obnovljive energije”. "Ovo je inicijativa koja je apsolutno neophodna za energetsku tranziciju, a energetska tranzicija je nešto što je apsolutno neophodno za zdravlje svijeta", rekao je indijski ministar obnovljive energije RK Singh.