Dolaskom hladnijih dana i sezone grijanja raste zanimanje za učinkovitije alternative uobičajenim sustavima grijanja koji se kod nas i dalje pretežno temelje na plinskim ili uljnim bojlerima. Učinkovito i kompletno rješenje su LG-eve dizalice topline zrak - voda Therma V R32 koje koriste 75% obnovljivih izvora energije za svoj rad i samo 25% električne energije. Time pridonose očuvanju okoliša, učinkovitije su u odnosu na tradicionalne načine grijanja te štede kućni proračun. Dizalice topline se mogu koristiti za različite vrste grijanja - podno ili radijatorsko te za opskrbu potrošnom toplom vodom čak i pri vanjskoj temperaturi od -25 °C. 

Svakako velika prednost LG-evih dizalica topline je jednostavna instalacija u novim objektima, ali čak i na postojećim radijatorima i podnom grijanju. U usporedbi s, primjerice, plinskim grijanjem, pri ugradnji dizalice topline zrak - voda nisu potrebni skupi plinski priključak i dimovod čime se znatno smanjuje trošak instalacije sustava grijanja u kući ili stanu. Zamjenom ili nadopunom tradicionalnog sustava grijanja, LG-eve dizalice topline zrak - voda značajno smanjuju emisiju ugljičnog dioksida i potrošnju energije jer za zagrijavanje vode koriste obnovljivi, besplatni izvor – toplinsku energiju iz vanjskog zraka. 

LG-eva usmjerenost na održivost i zaštitu okoliša ogleda se i u korištenju plina R 32 kao radne tvari. On je u skladu sa strogim europskim pravilima o fluoriranim stakleničkim plinovima te predstavlja ekološki prihvatljiviju alternativu još raširenoj tvari R 410A. Tako R 32 ima potencijal globalnog zagrijavanja (GWP) od 675, što je čak 70% manje nego kod R 410A. Kombinacija ekološki prihvatljive radne tvari R 32 i naprednog LG-evog kompresora R1 zaslužna je za odličnu vrijednost sezonskog koeficijenta učinkovitosti (SCOP) od 4,68, a uštede na energiji dokazuje i energetski razred A+++. 

"Korištenjem dizalica topline kao što su LG Therma V R32 godišnji troškovi grijanja za prosječan stan ili kuću mogu se smanjiti za 20% u odnosu na klasične plinske te čak 60% u odnosu na uljne bojlere", poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska. 


LG Hrvatska daruje sve kupce svojih dizalica topline 

Sukladno svojim potrebama i mogućnostima, korisnici se mogu odlučiti za monoblok (samo vanjska jedinica) ili split varijantu koja ima i vanjsku i unutarnju jedinicu. Bez obzira na to odaberu li kupci dizalicu topline u monoblok ili split izvedbi učina 9, 12 ili 16 kW, LG Hrvatska ih ove sezone daruje svojim premium mobitelom LG VELVET ili vrhunskim pročišćivačem zraka LG PuriCare (model AS60GDWV0) za čišći i zdraviji zrak u toplom domu. Svi promotivni paketi uključuju i dodatni Wi-Fi modem za bežično povezivanje (PWFMDD200), odnosno daljinsko upravljanje i nadzor pomoću besplatne aplikacije LG ThinQ s bilo kojeg mjesta.