Gradnja vjetroelektrane (VE) Grebak kod Nevesinja trebala bi krenuti krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, potvrdili su za Nezavisne novine u Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske

"Podnesen je zahtjev za aneks ugovora o dodjeli koncesije, kojim se traži povećanje snage vjetroelektrane, jer je od podnošenja zahtjeva za dodjele koncesije došlo do nevjerojatnog tehnološkog napretka u proizvodnji opreme za vjetroelektrane, tako da se primjetno povećala snaga po jednome stupu. Iz tog razloga, otvara se mogućnost povećanja snage vjetroelektrane pa tako i proizvodnje električne energije na ovoj lokaciji", naglašavaju u ovome ministarstvu. 

Miralem Čampara, direktor VE Grebak, nije mogao za Nezavisne potvrditi koliko će sada iznositi snaga vjetroelektrane, istaknuvši kako će ti podaci biti poznati javnosti vrlo brzo. 

Inače, prema prvom ugovoru VE Grebak je trebala imati 15 vjetroagregata i snagu od 49,5 MW, dok je vrijednost projekta procijenjena na oko pola milijarde kuna (130 milijuna KM).